Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Νέο φάρμακο κατά της κατάθλιψης

Υπόσχεται γρήγορη ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης ακόμη και μέσα σε λίγες ώρες
Σύμφωνα με έρευνες Αμερικανών και Ελλήνων επιστημόνων ένα νέο φάρμακο που υπόσχεται γρήγορη ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης ακόμη και μέσα σε λίγες ώρες και χωρίς να προκαλεί εθισμό βρίσκεται σε τελικούς πειραματικούς ελέγχους.

Σύμφωνα και με τον επικεφαλής της έρευνας – Τοντ Γκούλντ – (του τμήματος Ψυχιατρικής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ) πιθανώς να αποτελέσει το νέο ισχυρό αντικαταθλιπτικό φάρμακο χωρίς κινδύνους και παρενέργειες.

Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι…

το πειραματικό φάρμακο που προέρχεται από τον μεταβολισμό της κεταμίνης θεραπεύει γρήγορα την κατάθλιψη, μέσα σε λίγες ώρες, αντί για εβδομάδες ή μήνες που χρειάζονται τα υπάρχοντα αντικαταθλιπτικά, χωρίς να είναι εθιστικό, ούτε να προκαλεί τις παρενέργειες της κεταμίνης. Μάλιστα μία δόση της μπορεί να διαρκέσει για πάνω από μία εβδομάδα!

Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η κεταμίνη θα μπορούσε να θεραπεύσει την κατάθλιψη όμως δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα λόγω των σοβαρότατων παρενεργειών που έχει όταν χρησιμοποιείται ως αναισθητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου