Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Γαλαζοαίματοι, oι νέοι celebrities

Η νέα γενιά των γαλαζοαίματων αφήνει πίσω την περίκλειστη, πλην πολυτελή ζωή και κάνει άνοιγμα στην κοινωνία μέσω του κινηματογράφου, των κοινωνικών δικτύων, της μόδας και φυσικά των γάμων τους με κοινούς θνητούς
Πίσω στα μακρινά late 60s γεννήθηκε ένας αταίριαστος για την εποχή έρωτας που δεν έμελλε να ευοδωθεί ενώπιον Θεού, ανθρώπων και της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ παρά μόνο τέσσερις σχεδόν δεκαετίες αργότερα. Σύμφωνα με την αφήγηση που μοιάζει σήμερα σαν κεφάλαιο βγαλμένο από πόνημα γυναικείας λογοτεχνίας, ο πρίγκιπας Κάρολος, πρώτος στη διαδοχή του στέμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, γνώρισε την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς σε έναν αγώνα πόλο με άλογα.
Ηταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Η τρυφερή φιλία που γρήγορα εξελίχθηκε σε φλογερό ειδύλλιο είχε άδοξο τέλος. Η βασίλισσα δεν μπορούσε με τίποτα να αποδεχθεί ότι ο πρωτότοκος γιος της ερωτοτροπούσε με μία κοινή θνητή, η οποία μάλιστα είχε προ πολλού απολέσει τον παρθενικό υμένα της.
Ο Κάρολος έφυγε άρον άρον για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του στο Βρετανικό Ναυτικό στην Καραϊβική και η Καμίλα παντρεύτηκε τον Αντριου Πάρκερ Μπόουλς. Η πολλή συνάφεια -πόσο μάλλον οι ερωτικές συνδιαλλαγές- μεταξύ ενός γαλαζοαίματου και μιας κοινής θνητής, η οποία λάτρευε καταπώς λέγεται τον έκλυτο και τρυφηλό βίο, ήταν πράγματα εξωπραγματικά και ανήκουστα για την εποχή.

Η νέα γενιά

Ομως οι καιροί αλλάζουν, τα πρωτόκολλα αναθεωρούνται, τα αλλοτινά θέσφατα μοιάζουν πια πιο ελαστικά και από τα κολάν της Ελένης Φουρέιρα. Ετσι, σχεδόν 40 χρόνια μετά το ατελέσφορο της πρώτης περιόδου του δεσμού Καρόλου - Καμίλα, μια ζωντοχήρα, αρτίστα, καναδικής καταγωγής, η Μέγκαν Μαρκλ, ετοιμάζεται στις 19 του μήνα να παντρευτεί τον κατά τρία χρόνια μικρότερό της και έκτο στη διαδοχή του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου πρίγκιπα Χάρι, η Καμίλα είναι πια σύζυγος του Καρόλου και Δούκισσα της Κορνουάλης, ενώ συλλήβδην οι γαλαζοαίματοι -με ή άνευ στέμματος και θρόνου- έχουν γίνει τα ιδανικά εξώφυλλα για κάθε lifestyle έντυπο που σέβεται τους αναγνώστες του.
Πριν από λίγες ημέρες το περιοδικό «Paper», εκείνο που μεταξύ άλλων έπεισε την Κιμ Καρντάσιαν να απαθανατίσει τα οπίσθιά της ως βοηθητικό τραπεζάκι αλλά και τη Νίκι Μινάζ να αποδεχτεί τον με απύθμενο υπονοούμενο τίτλο «Menage a trois», φιλοξένησε ένα εκτενές αφιέρωμα παρουσιάζοντας τη νέα γενιά γόνων βασιλικών οικογενειών. Ανάμεσά τους υπήρχε άφθονος χώρος για τη Μαρία-Ολυμπία, κόρη του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ, αλλά και για τους δύο από τους τέσσερις αδελφούς της, τον Αχιλλέα-Ανδρέα και τον Κωνσταντίνο-Αλέξιο. Τη φωτογράφησή τους συνόδευε μάλιστα η υποσημείωση ότι πρόκειται για τρία από τα εγγόνια του βασιλιά των Ελλήνων.

«Πάντα σκέφτομαι την οικογένειά μου και την ιστορία της όταν λαμβάνω αποφάσεις. Είναι σημαντικό να μη βλάψω την εικόνα που υπάρχει για μας», δήλωσε ο 18χρονος πρίγκιπας, όπως αυτοπροσδιορίζεται, Αχιλλέας-Ανδρέας στο περιοδικό. Ο νεαρός γόνος που κυκλοφορεί στο Instagram με το ψευδώνυμο @achi_of_greece - διαθέτει μάλιστα ποίμνιο 30 χιλιάδων followers-, μόλις πέρυσι έκανε το ντεμπούτο του στη θρυλική για κάποιους, παρωχημένη για άλλους τηλεοπτική σειρά «Τόλμη και γοητεία». Στην ίδια σαπουνόπερα συμμετείχε για 87 επεισόδια από το 2011 έως το 2017 και η θεία του, Θεοδώρα (στο IMDB και στη μαρκίζα της σειράς αναφέρεται ως Theodora Greece), η οποία είναι η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β’ και της Αννας-Μαρίας. Η 35χρονη γόνος ασχολείται ενεργά με τον κόσμο του θεάματος και της σόουμπιζ από το 2009, ενώ στα χνάρια της, εκτός από τον ανιψιό της, φαίνεται ότι ιχνηλατεί και η 21χρονη Μαρία-Ολυμπία ή αλλιώς το απόλυτο it girl της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας.

Δεν πάνε ούτε δύο εβδομάδες από την ημέρα που η σπουδασμένη στο περίφημο Parsons της Νέας Υόρκης με τους θρυλικούς αποφοίτους -από τον Τζέισον Γου και τον Μαρκ Τζέικομπς μέχρι τον Τομ Φορντ- και τους φωτογενείς σπουδαστές (βλ. αδελφές Χαντίντ, Νίκι Χίλτον, Μπρούκλιν Μπέκαμ), Μαρία-Ολυμπία απαθανατίστηκε από τον νεαρό σκηνοθέτη Γουόρεν Ελγκορτ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για τη νέα ταινία μικρού μήκους που εκείνος ετοιμάζει. Σε άλλες φωτογραφίες μόνη και σε άλλες μαζί με τη 19χρονη κόρη του Σιλβέστερ Σταλόνε, Σιστίν. Αιθέριες και αποπλανητικές οι δύο μούσες του μικρομηκά Ελγκορτ έγιναν, όπως ήταν αναμενόμενο, το viral της ημέρας σε κοινωνικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης. Eιδικά για τη Μαρία-Ολυμπία το να πρωταγωνιστεί στην ημερήσια διάταξη των περιοδικών και των sites είναι εκ των ων ουκ άνευ συστατικό της καθημερινότητάς της.

Αλλωστε δίνει πλείστες όσες αφορμές με τις πυκνές εμφανίσεις της σε κοσμικά καλέσματα, στην πρώτη σειρά επιδείξεων μόδας, ακόμα και ως μοντέλο, όπως συνέβη πέρυσι όταν περπάτησε στο catwalk του Μιλάνου για λογαριασμό των Dolce & Gabbana. Η Μαρία-Ολυμπία είναι η επιτομή του it girl κι αυτό το προσυπογράφουν οι στενοί φιλικοί δεσμοί της με τον γιο της Ελ ΜακΦέρσον, με την εγγονή της Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ και εξαδέλφη της Ταλίτα, αλλά και με την Ευγενία Νιάρχου. Η τελευταία ήταν παρούσα και στο πάρτυ που η Μαρία-Ολυμπία έδωσε πέρυσι τον Ιούλιο μαζί με τον πατέρα της για τα γενέθλιά τους στο Costwolds της Νότιας Αγγλίας. Σαν από σεκάνς της ταινίας «Μαρία Αντουανέττα» της Σοφίας Κόπολα, γόνοι και γαλαζοαίματοι ευχήθηκαν στην 21χρονη κόρη του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ. Ανάμεσά τους ήταν η Πάρις Χίλτον, η Πόπι Ντελεβίν αλλά και η Μπιάνκα Μπραντολίνι. Φυσικά, τα ινσταγκραμικά στιγμιότυπά τους έγιναν ανάρπαστα από τον βρετανικό αλλά και από τον διεθνή Τύπο.

Η Μαρία-Ολυμπία απαθανατίστηκε από τον νεαρό σκηνοθέτη Γουόρεν Ελγκορτ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για τη νέα ταινία μικρού μήκους που ετοιμάζει. Σε άλλες φωτογραφίες μόνη και σε άλλες μαζί με τη 19χρονη κόρη του Σιλβέστερ Σταλόνε, Σιστίν

celeb1

Μπία, η ακάματη γόνος

Η λεπτεπίλεπτη καλλονή με τις φασιονίστικες ανησυχίες και τις στενές φιλίες με την αφρόκρεμα των επιφανών, ακριβοθώρητων γόνων, ήρθε στον κόσμο περίπου έναν χρόνο μετά τον γάμο των γονιών της, τον Ιούλιο του 1996. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ εμπνεύστηκαν το δεύτερο όνομά της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν το καλοκαίρι του ‘96 στην Ατλάντα. Τελικά, το Ολυμπία επικράτησε του ονόματος Μαρία, αν κρίνει κανείς και από το γεγονός πως η νεαρή πριγκίπισσα συστήνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως Olympia of Greece. Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξή του στο αμερικανικό «Vanity Fair» ο Παύλος είχε αφηγηθεί ότι λίγο πριν από τη γέννηση της πρωτότοκης κόρης του είχε δει στον ύπνο του την αείμνηστη γιαγιά του, τη Φρειδερίκη, η οποία του είχε πει ότι θα αποκτήσει υπέροχα παιδιά και μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια. Γρήγορα η φαμίλια μετακόμισε από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ στο Λονδίνο προκειμένου η μικρή να έχει κοντά τον παππού Κωνσταντίνο και τη γιαγιά Αννα-Μαρία. Το μικρό, χαριτωμένο κορίτσι με την προφανή εξωτερική ομοιότητα με τη μητέρα του, μεγαλώνοντας θα εξελισσόταν στο απόλυτο επικοινωνιακό υπερόπλο της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας.

Και ας μην ακολούθησε κατά γράμμα το άρρητο πρωτόκολλο που θέλει τους γαλαζοαίματους να περνούν το μεγαλύτερο κομμάτι των σχολικών χρόνων τους εσώκλειστοι σε κάποιο κολέγιο σκαρφαλωμένο στις ελβετικές Αλπεις. Η Μαρία-Ολυμπία (Μπία για τους στενούς φίλους της, όπως η κόρη της Μαντόνα, Λούρδη, ή η ηθοποιός Εμα Γουάτσον) δεν απαρνήθηκε τα εγκόσμια. Αντιθέτως, τελείωσε το σχολείο στο Λονδίνο, χαλυβδώνοντας με γνώση τη φυσική κλίση της στην υποκριτική, τη γραφιστική και τη μόδα, ενώ έκανε το κοσμικό της outing με δόξα και τιμή λίγο πριν από την ενηλικίωσή της, ποζάροντας μαζί με τη μητέρα της στο εξώφυλλο της ισπανικής έκδοσης του «Vanity Fair» τον Μάιο του 2013. Η φωτογράφηση μάλιστα πραγματοποιήθηκε στα άδυτα του διαμερίσματος της Μαρί-Σαντάλ και του Παύλου στο Λονδίνο. Αν και κατά τι παραπλανητικός, ο τίτλος «Η ζωή και τα μυστικά μιας μοντέρνας πριγκίπισσας» πέτυχε μέχρι κεραίας τον σκοπό του. Εκτοτε η φήμη της Μαρίας-Ολυμπίας θα αυξανόταν γεωμετρικά, τα περιοδικά θα σφάζονταν στην ποδιά της και η ίδια θα έβλεπε τον εαυτό της να πρωταγωνιστεί σε πλήθος δημοσιευμάτων του παγκόσμιου Τύπου.

Το μεροκάματο του θρόνου

Βέβαια, αυτή τη φορά, στο δημοσίευμα του «Paper», η 21χρονη Olympia of Greece μοιράστηκε τη δόξα όχι μόνο με τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια της αλλά και με άλλους γόνους γαλαζοαίματων οικογενειών. Οπως λόγου χάρη με τις εγγονές του Δούκα της Αόστα, Βιόλα και Βέρα Αριβαμπένε Βαλέντι Γκονζάγκα ή για συντομία αδελφές ViBi. Βέρες Βενετσιάνες, οι δύο αδελφές καταπιάνονται με τη μόδα (και το εμπόριο) δημιουργώντας κομψά παντοφλάκια εμπνευσμένα από τον τόπο τους, τα οποία επέχουν θέση τουλάχιστον Ιερού Δισκοπότηρου για τις όπου γης φασιονίστας. Οι δύο αδελφές μεγάλωσαν στο περίφημο Palazzo Papadopoli της Βενετίας, το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της αλυσίδας Aman, κι αυτό βγαίνει στις συνεντεύξεις τους σε βίβλους της μόδας, όπως η ιταλική «Vogue», όπου αφήνουν να διαφανεί μια ιδέα νοσταλγίας για τα ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια τους. Τον δρόμο του μόχθου και της βιοπάλης έχει πάρει και ο δισέγγονος του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας, Φερδινάνδος των Αψβούργων. Οι λάτρεις της αυτοκίνησης και της ταχύτητας πιθανόν γνωρίζουν τον 20χρονο οδηγό αγώνων που αγωνίζεται με σημαντικές διακρίσεις στο πρωτάθλημα F3 της FIA. «Οταν ήμουν μικρός η μητέρα μου συνήθιζε να μου λέει: “Φερδινάνδε, πρέπει να γίνεις ή ροκ σταρ ή οδηγός αγώνων. Αυτές είναι δύο από τις πιο cool δουλειές στον κόσμο”», εξομολογήθηκε επίσης στο «Paper» ο 20χρονος γαλαζοαίματος. Τα λόγια της μητέρας του, Φραντσέσκα των Αψβούργων, προφανώς έπιασαν τόπο. Ηταν μια από κάθε άποψη σοφή επιλογή, ειδικά για τον γόνο μιας έκπτωτης βασιλικής οικογένειας.


Η Μαρία-Ολυμπία με τον αδελφό της Κωνσταντίνο-Αλέξιο

celeb4

Το Μπάκιγχαμ είναι ανοιχτό και τα σκυλιά δεμένα

Αλλά ακόμα κι εκείνοι που περιμένουν στωικά τη σειρά τους για τη διαδοχή σε κάποιον θρόνο φαίνεται ότι υιοθετούν πλέον πρακτικές και λογικές που περνούν την εικόνα τους με το λούστρο του celebrity, αφήνοντας το αλλοτινό προσωπείο του μακρινού και του απρόσιτου αριστοκράτη να ξεθωριάσει. Η εποχή που φιλικές στον χρήστη προσωπικότητες, όπως η αείμνηστη Νταϊάνα, θεωρούνταν μαύρα πρόβατα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Από τη μέρα που η Κέιτ Μίντλετον κατάφερε να παρεισφρήσει στη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, μια νέα εποχή ξεκίνησε για την πιο ισχυρή και την πλέον αγαπημένη μοναρχική φαμίλια του πλανήτη. Πλέον κάθε κοριτσόπουλο μπορεί να ονειρεύεται τίτλο κι ένα αγροτεμάχιο στο Σάσεξ, προσφορά από την Αυτής Μεγαλειότητα, τη βασίλισσα. Οπως η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία είναι πιο κοινή και από κοινή θνητή, σε λίγες ημέρες πρόκειται να παντρευτεί τον έκτο στη διαδοχή του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου πρίγκιπα Χάρι. Η Μέγκαν και ο Χάρι είναι το δίχως άλλο το πιο πολυφωτογραφημένο ζευγάρι της τρέχουσας χρονιάς, ενώ ο γάμος τους λογικά θα γίνει η αφορμή για να χυθούν τόνοι μελάνης με τους οποίους θα καταγραφεί κάθε σημαντική αλλά κυρίως όλες οι επουσιώδεις λεπτομέρειες της «πιο ευτυχισμένης ημέρας της ζωής τους».

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας από τα μικράτα του είχε υπογραμμίσει με κάθε τρόπο ότι δεν καταλάβαινε από πρωτόκολλα και παλατιανές καθηλώσεις. Τα θρυλικά πάρτυ του, οι θυελλώδεις δεσμοί του, τα μεθύσια και οι υποκλαπείσες φωτογραφίες του με τον ίδιο σε πόζες εξαλλοσύνης με αδαμιαία περιβολή υπήρξαν διαχρονικά αγαπημένες του Τύπου. Οπως άλλωστε και το κίνημα των Harry-hunters, ήτοι οι στρατιές των κοριτσιών που είχαν βάλει σκοπό της ζωής τους να σαϊτέψουν την καρδιά του περιζήτητου πρίγκιπα. Ο Χάρι ήταν διαχρονικά ο πιο έκδοτος στις ηδονές και άρα ο πιο celebrity της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Γι’ αυτό και ίσως του είχαν χρεώσει και δεσμό μέχρι και με τη μακρινή εξαδέλφη του, Μαρία-Ολυμπία. Το Παλάτι όμως έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κατευνάσει τη σχετική φημολογία. Πάντως, είτε ασύδοτος είτε νοικοκυρεμένος, ο πρίγκιπας της Ουαλίας εξακολουθεί να αποτελεί ευπώλητο περιοδικίστικο θέμα. Δεν είναι φυσικά ο μόνος από τη φαμίλια του.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη, κόρη του πρίγκιπα Ανδρέα, ανιψιά του πρίγκιπα Καρόλου και εγγονή της Ελισάβετ Β’, έχει διατρανώσει εδώ και χρόνια τη διαφοροποίησή της από τα ήθη και τα έθιμα του Παλατιού. Λες να πήρε από τη μαμά της Σάρα Φέργκιουσον; Οι larger than life στυλιστικές εμφανίσεις της, οι πύρινοι δημόσιοι βιωματικοί λόγοι της για το bullying που έχει δεχτεί, αλλά και οι κάπως εκκεντρικές φιλανθρωπικές δράσεις της τής έχουν εξασφαλίσει μια θέση στις ιλουστρασιόν σελίδες των περιοδικών. Η 30χρονη πριγκίπισσα του Γιορκ ορειβάτησε στις Αλπεις και στην Αίτνα για τη συγκέντρωση χρημάτων για ευπαθείς ομάδες, ενώ συμμετέχει ανελλιπώς σε φιλανθρωπικές λαοσυνάξεις, όπως το πρόσφατο Met Gala στη Νέα Υόρκη, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, και μεροκάματο στους παπαράτσι του μάταιου τούτου κόσμου.

Λετίθια: Το αντίπαλον δέος

Σθεναρή αντίσταση στο κίνημα που θέλει τους γαλαζοαίματους να μεταμορφώνονται σε λεία του Τύπου και άρα σε διασημότητες φαίνεται ότι κρατά η Λετίθια της Ισπανίας. Η σύζυγος του βασιλιά Φελίπε ΣΤ’ φέτος το Πάσχα πρωταγωνίστησε σε ένα τουλάχιστον άκομψο στιγμιότυπο, όταν προσπάθησε να εμποδίσει την πεθερά της και βασιλομήτορα Σοφία να φωτογραφηθεί μαζί με τις δύο εγγονές της Λεονόρ και Σοφία.

Ο πραγματικός λόγος πίσω από την αγνή, ανόθευτη, ατόφια bitch-οσύνη της Λετίθια λέγεται ότι είναι το γεγονός ότι θέλει να προστατεύσει τις νεαρές πριγκίπισσες από τα φώτα της δημοσιότητας. Θρυλείται ακόμα ότι αυτή η διαμάχη ανάμεσα στις δύο ισχυρές γυναίκες μαίνεται εδώ και χρόνια, αλλά είχε κρατηθεί εντός του Palacio de la Zarzuela. Φαίνεται όμως ότι η πρόθεση της Σοφίας να συστήσει τις ηλικίας 12 και 11 ετών εγγονές της στα media ως εκκολαπτόμενες socialite έχει προκαλέσει την οργή της μητέρας τους, η οποία ως γνωστόν έχει φάει τα media και την έκθεση με το κουτάλι της σούπας ως παλαίμαχη δημοσιογράφος και ανκοργούμαν. Βεβαίως, όσο οι δύο βασίλισσες μαλλιοτραβιούνται δημοσία τόσο τρέφουν την ακόρεστη πείνα του κοινού για ιστορίες αριστοκρατών που μοιάζουν βγαλμένες από οικογενειακές ιστορίες του πιο κίτρινου reality show.

celeb2

celeb3

celeb5

celeb7

celeb8

celeb9

celeb10

celeb11

celeb12

celeb13

celeb14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου