Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Επιχείρηση-σκούπα των ευρωπαϊκών αρχών με στόχο το «Μαύρο Μπλοκ»


Σχεδόν έντεκα μήνες μετά τις σοβαρές ταραχές στη διάσκεψη κορυφής του G20 στο Αμβούργο, οι ευρωπαϊκές αρχές βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό υπόπτων που ανήκουν στο «Μαύρο Μπλοκ».
Πρόκειται για αναρχικούς διαδηλωτές οι οποίοι μετά τα σοβαρά επεισόδια στη διάσκεψη κορυφής έχουν βρει καταφύγιο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εντοπίσει τα χνάρια τους και πραγματοποιούν εξονυχιστικές έρευνες σε κατοικίες και αριστερά στέκια σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Ελβετία.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild», οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν εφόδους σε κατοικίες για τον εντοπισμό υπόπτων καθώς έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος πολλών ατόμων.

Τι είναι το «Mαύρο Μπλοκ»;

Το «Μαύρο Μπλοκ» έλαβε σάρκα και οστά τη δεκαετία του 1980.Τότε, Γερμανοί μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι,για να γνωρίζονται μεταξύ τους όπως έλεγαν, απαντούσαν με βανδαλισμούς εναντίον ιδιοκτησιών για να διαμαρτυρηθούν για τα πυρηνικά εργοστάσια,ακόμη και για την απαγόρευση των εκτρώσεων. Οι αναρχικοί αυτοί εφάρμοζαν αυτοδίδακτες μεθόδους αστικού ανταρτοπόλεμου. Το 1999, το «Μαύρο Μπλοκ» των Αμερικανών αναρχικών τα έκανε... λίμπα στη «Μάχη του Σιάτλ» εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.


Το 2001, το «Μαύρο Μπλοκ» συσπειρώθηκε στη Γένοβα γύρω από το αιμόφυρτο πτώμα του Κάρλο Τζουλιάνι, με αφορμή της σύνοδο της G8 που συνεδρίαζε εκεί. Σειρά είχε η Σύνοδος Κορυφής της G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Ιταλία

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι ιταλικές αρχές βρίσκονται επί ποδός στη Ρώμη και τη Γένοβα για τον εντοπισμό υπόπτων που ανήκουν στο αναρχικό αυτό κίνημα. Το τελευταίο 24ωρο έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα ενός άνδρα που είχε ήδη καταδικαστεί στο Αμβούργο για επίθεση κατά αστυνομικών.

Ελβετία

Στο Μπρέμγκαρτεν της Ελβετίας, οι αξιωματούχοι έκαναν έφοδο στο σπίτι ενός 27χρονου άντρα.

Γαλλία

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» που επικαλείται έγκυρες πηγές, έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός ατόμου.

Ισπανία

Εκδόθηκαν τρία εντάλματα σύλληψης στην ευρύτερη περιοχή της Μαδρίτης. Οι ισπανικές αρχές αναζητούν επτά υπόπτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου