Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Γαλλία: Σε δημοπρασία «κίτρινο κρασί» από το 1774


Τα τρία μπουκάλια θεωρούνται από τα παλαιότερα στον κόσμο και χρονολογούνται από την εποχή του Λουδοβίκου ΙΣΤ' της Γαλλίας – Εκτιμάται ότι κάθε μπουκάλι θα πουληθεί έναντι 20.000 ευρώ
Μια ιδιαίτερη δημοπρασία θα γίνει στη Γαλλία, που θα συγκινήσει ιδιαίτερα τους λάτρεις του κρασιού.

Στο σφυρί θα βγουν τρία μπουκάλια «κίτρινο κρασί» που χρονολογούνται από το 1774, όταν στο θρόνο βρισκόταν ο Λουδοβίκος ΙΣΤ'.

Το «κίτρινο κρασί» είναι παραδοσιακό προϊόν της περιοχής Jura, που βρίσκεται ανάμεσα στη Βουργουνδία και την Ελβετία, ενώ τα μπουκάλια που θα βγουν σε δημοπρασία θεωρούνται από τα παλαιότερα στον κόσμο.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του οίκου δημοπρασιών, κάθε μπουκάλι θα πουληθεί έναντι 20.000 ευρώ.

«Είναι εξαιρετικό να έχεις τρία μπουκάλια αυτής της χρονιάς και τέτοιας εξαιρετικής ποιότητας», είπε στους Economic Times ο επικεφαλής της δημοπρασίας Φιλίπ Ετιεβάν.

Τα κρασιά κατασκευάστηκαν στην περιοχή Jura από τον οινοπαραγωγό Ανατουάλ Βερσέλ και κρατήθηκαν από τους διαδόχους του μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε μπουκάλι αναμένεται ότι θα κοστίσει 20.000 ευρώ. Το κίτρινο χρώμα οφείλεται στο σταφύλι, η συγκομιδή του οποίου καθυστερεί, ενώ στη συνέχεια ωριμάζει κάτω από ειδική ζύμωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου