Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Αετός εναντίον αλεπούς - Ποιος κερδίζει;


Ο αετός θεωρείται ένα από τα πιο επιβλητικά και περήφανα ζώα.  Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι προκειμένου να τραφεί, δε θα καταφύγει σε λύσεις, όπως το να κλέψει το φαγητό κάποιου άλλου ζώου-κυνηγού!
Για την ακρίβεια, ο αετός είναι ένας από τους ικανότερους κλέφτες στο ζωικό βασίλειο, καθώς δε χάνει ποτέ ευκαιρία να αρπάξει το «κολατσιό» για το οποίο μόχθησε κάποιος άλλος θηρευτής. Μάλιστα, εφόσον μπορεί, επιλέγει το δρόμο της «κλεψιάς» καθώς του εξασφαλίζει ένα γεύμα με τον ελάχιστο δυνατό κόπο, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμη ενέργεια για περισσότερες πτήσεις.

Η ταχύτητα, η δύναμη και φυσικά το εναέριο πλεονέκτημα του αετού τον καθιστούν τον απόλυτο «άρπαγα».

Μία τέτοια τόσο εντυπωσιακή όσο και σπάνια στιγμή κατέγραψε ο φακός του Κέβιν Έμπι, ενός φωτογράφου που βρέθηκε στη νήσο Σαν Χουάν, στις βορειοδυτικές ακτές των ΗΠΑ.
Ο φωτογράφος συνέλαβε μια αλεπού η οποία μόλις είχε καταφέρει να πιάσει ένα λαγό, και ετοιμαζόταν να γυρίσει στα αλεπουδάκια της.Ξαφνικά ένας αετός εμφανίστηκε από το πουθενά, ορμώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα (τέτοια που θα χρειαστεί να το δείτε σε slow motion το βίντεο) στην αλεπού, και αρπάζοντας κυριολεκτικά τη μπουκιά από το στόμα της.Αυτό που ακολούθησε όμως ήταν πραγματικά απίστευτο. Αετός, αλεπού και λαγός απογειώθηκαν μαζί, καθώς η αλεπού ήταν ακόμα "γατζωμένη" στο πολύτιμο θήραμά της και δεν έλεγε να το αφήσει με τίποτα.Ακολούθησε εναέρια μάχη η οποία κράτησε για αρκετά δευτερόλεπτα, με την αλεπού να βρίσκεται στο μεταξύ αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος.

Μπορείτε να μαντέψετε το νικητή; Θα σας βοηθήσουμε - δεν ήταν ο λαγός...Όπως ίσως θα μαντέψατε, η αλεπού αναγκάστηκε τελικά να αποχωριστεί το γεύμα της, αποχωρώντας ωστόσο με το κεφάλι ψηλά και άθικτη, ενώ όπως δήλωσε ο φωτογράφος στη συνέχεια έπαιζε με τα μικρά της.

Το σπάνιο αυτό μεγαλείο της άγριας φύσης κατέγραψε επίσης και σε βίντεο ο Κέβιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου