Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Pierre Agnes: Μυστήριο παραμένει η εξαφάνιση του CEO της Quicksilver

   
 Μυστήριο πλανάται γύρω από την εξαφάνιση του 54χρονου ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Quicksilver, Pierre Agnes, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται για δεύτερο 24ωρο, ενώ το σκάφος του ξεβράστηκε άδειο σε ακτή της νότιας Γαλλίας.




Οι γαλλικές αρχές έχουν διαθέσει τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα σκάφη στην αναζήτηση του Agnes ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του Γάλλου επιχειρηματία.

Ο Agnes – CEO της μητρικής εταιρείας της Quicksilver, Boardriders, πρόσφατα ηγήθηκε της συμφωνίας συγχώνευσης μεταξύ της Quicksilver και της ανταγωνίστριας Bilabong, καθώς οι δύο άλλοτε κερδοφόρες εταιρείες ρουχισμού και ειδών αθλητισμού αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό και πτώση πωλήσεων.
H Quiksilver, αυστραλιανή εταιρεία ειδών ρουχισμού ειδικού για σερφ με έδρα τώρα τις ΗΠΑ, πρόσφατα άλλαξε το όνομά της σε Βoardriders και συμπεριλαμβάνει μπραντς όπως  τα DC Shoes και τα ρούχα  Roxy.
Ο Agnes είχε μπει στην εταιρεία πριν από 30 ολόκληρα χρόνια και επί σειρά ετών είχε ως έδρα του τα κεντρικά της Quiksilver στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Saint-Jean-de-Luz, νότια του γνωστού γαλλικού θέρετρου  Μπιαρίτζ.
 quikk
Το σκάφος του Pierre Agnes που βρέθηκε στις ακτές της Νοτιοδυτικής Γαλλίας να πλέει ακυβέρνητο
Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Boardriders είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζεται να εξαγοράσει την αντίπαλό της από την Αυστραλία,  Billabong,με στόχο τη δημιουργία ενός ομίλου που θα συνδύαζε 630 καταστήματα σε 28 χώρες. Ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Oaktree Capital, ελέγχει την Boardriders και κατέχει ήδη το 19% της Billabong.
Η Quiksilver και η Billabong άρχισαν και οι δυο τη δραστηριότητά τους πριν από 40 χρόνια στην Αυστραλία και χρησιμοποίησαν την κουλτούρα των σέρφερ για να πουλήσουν ρουχισμό σε όλο τον κόσμο.
Η δημοτικότητά τους κορυφώθηκε τη δεκαετία του '90 όταν οι πάντες από τη μακρινή Χαβάη μέχρι και στην Ελλάδα φορούσαν στις παραλίες κοντά σορτσάκια με τις φίρμες τους. Ωστόσο και οι δυο σύντομα μπήκαν σε σοβαρά προβλήματα με βουτιά στις πωλήσεις και συνεπακολούθως στα κέρδη.
Η Quiksilver  έκανε αίτηση γα χρεοκοπία το 2015 στις ΗΠΑ και διασώθηκε από την  Oaktree Capital Management, την επενδυτική εταιρεία του Λος Άντζελες που ειδικεύεται στην  εξαγορά εταιρειών με οικονομικά προβλήματα. Πρόσφατα η Quicksilver μετονομάστηκε σε Boardriders.
pierre4
O Agnes είναι γνωστός λάτρης της θάλασσας και είναι γνωστό ότι σχεδόν κάθε πρωί πηγαίνει για ψάρεμα με το αγαπημένο του σκάφος ώστε να ξεκινά όμορφα τη μέρα του, όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η  Boardriders. Ζει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Καπμπρετόν στη ΝΔ Γαλλία, με την οικογένειά του, τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου