Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Kenichiro Yoshida: Ο άνθρωπος που ανέστρεψε την αρνητική εικόνα της Sony, αναλαμβάνει τα ηνία

  Όταν ο Kenichiro Yoshida ανέλαβε τη θέση του οικονομικού υπεύθυνου (CFO) της Sony Corp. το 2014, είχε υποσχεθεί να αναστρέψει ένα ενοχλητικό status για την εταιρεία. Οι απώλειες σε δισεκατομμύρια δολάρια στη φημισμένη τηλεοπτική φίρμα, το κόκκινο μελάνι
από τους προσωπικούς υπολογιστές και το τμήμα smartphone που προσπαθούν να είναι όλα διαθέσιμα σε όλους, κι αυτά στην εποχή του iPhone είχαν θέσει την εταιρεία σε μια δύσκολη πορεία.




Τώρα, με τη Sony σε καλό δρόμο για να καταγράψει τα κέρδη σε όλο το έτος αυτής της οικονομικής χρήσης, η κορυφαία προτεραιότητα του Yoshida ως νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας θα είναι να διασφαλίσει ότι αυτή θα παραμείνει σε μια νέα εποχή σταθερότητας. Αντικαθιστά τον Kazuo Hirai, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του προέδρου από την 1η Απριλίου. Μαζί, το δίδυμο γύρισε την πορεία της Sony προς τα πάνω, θεσπίζοντας λογοδοσία στις ποικίλες μονάδες της, δίνοντας έμφαση στα κέρδη της στην ανάπτυξη και κόβοντας από προμηθευτές, παραδοσιακούς συνεργάτες, αλλά που ήταν επιχειρήσεις οι οποίες δημιουργούσαν ζημίες.
«Προχωρώντας, θα παίξουμε τόσο επίθεση όσο και άμυνα», δήλωσε ο Yoshida σε συνέντευξη Τύπου. "Οι κορυφαίες εταιρείες με αξία στην αγορά στον κόσμο είναι εταιρείες τεχνολογίας, και ως τεχνολογική εταιρεία η Sony αντιλαμβάνεται την αίσθηση του επείγοντος."
Τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους αντικατοπτρίστηκαν στα στοιχεία για τα κέρδη που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή. Η Sony ανέβασε τις προβλέψεις λειτουργικών κερδών της σε ποσό- ρεκόρ 720 δισ. γιεν ($ 6,6 δισ.) για το έτος που τελειώνει τον Μάρτιο, σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη των 630 δισ. γιεν. Για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, τα καθαρά κέρδη των 296 δισ. γιεν ήταν διπλάσια από ό, τι είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές, καθώς τα ισχυρά κέρδη στο τμήμα μουσικής και οι καλύτερες πωλήσεις τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας ήλθαν ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης της ανάπτυξης των παιχνιδιών και των αισθητήρων εικόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου