Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΤΥΠ 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΠΑΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδας πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διευθύντρια μελετών της ΚΤΥΠ κα Μίχα σχετικά με την πορεία μελέτης του κτηρίου του 4ου Δημοτικού σχολείου Σπάτων. 
Στη συνάντηση ενημερωθήκαμε ότι έχει εγκριθεί η προμελέτη του κτηρίου και ότι έχει ξεκινήσει μελέτη.




Δυστυχώς όμως, η ΚΤΥΠ δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για τους χρόνους αποπεράτωσης των μελετών, καθώς εξαιτίας της πρόσφατης μετάταξης 150 εργαζομένων από την ΚΤΥΠ σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, υπάρχει έλλειψη πολιτικών μηχανικών και μηχανολόγων/ηλεκτρολόγων μηχανικών. 

Η ΚΤΥΠ είναι ο μοναδικός δημόσιος οργανισμός ο οποίος έχει την ευθύνη και την τεχνογνωσία για τη μελέτη και το σχεδιασμό σχολικών κτηρίων με τις πλέον σύγχρονες και ασφαλείς προδιαγραφές. 
Το έργο της είναι σημαντικό και κρίσιμο και θεωρούμε ότι πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένη με ανθρώπινο δυναμικό και να έχει επαρκή χρηματοδότηση. Συνεπώς η απαξίωση της ΚΤΥΠ και η υποχρηματοδότηση από την κυβερνητική πολιτική, έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες των παιδιών μας και της κοινωνίας. 

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του Δ.Σ στην ΚΤΥΠ, ενημερωθήκαμε επίσης από το σωματείο εργαζομένων της ΚΤΥΠ για τους αγώνες και τις ενέργειές τους προκειμένου να στελεχωθεί η ΚΤΥΠ με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και για την πρόσφατη απένταξη της ΚΤΥΠ από το «υπερταμείο», γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα θετικό.

Η Ένωση και οι Σύλλογοι γονέων των Σπάτων διεκδικούμε την αποπεράτωση των μελετών του 4ου Δημοτικού Σπάτων και τη δημοπράτησή του μέσα στο 2018, επειδή η ανέγερση του 4ου Δημοτικού Σπάτων στη Χριστούπολη, είναι ένα κρίσιμο έργο. 
Το έργο αυτό είναι επιβεβλημένο προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών των υπολοίπων σχολείων των Σπάτων και ιδιαίτερα του 2ου Δημοτικού, το οποίο σήμερα υποφέρει, καθώς ένα παλαιό 6τάξιο κτήριο, στεγάζει 12τάξιο σχολείο με την προσθήκη κοντέινερς με ότι προβλήματα αυτό επιφέρει στην ποιότητα της εκπαίδευσης, αλλά και στην ασφάλεια των παιδιών μας.

Σπάτα 12/2/2018
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου