Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Πιάσαμε τα chopstics! Στα τοπ κινέζικα της Αθήνας

chinese_restau

Ανέκαθεν οι Έλληνες αγαπούσαν το κινέζικο φαγητό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα περισσότερα εστιατόρια στην Αθήνα έχουν πάνω από δύο δεκαετίες ιστορία…
Η κουζίνα μένει πιστή στις βασικές -εξελληνισμένες βέβαια- αρχές της, με τελευταία προσθήκη το σούσι, που φαίνεται ότι από μόδα έγινε λατρεία στη χώρα μας.




Ας θυμηθούμε, λοιπόν, πού θα απολαύσεις το καλύτερο κινέζικο φαγητό στην Αθήνα.
chinasfantasy
China’s Fantasy
Ήταν το 1995 όταν άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά. Όταν δηλαδή σιγά σιγά οι Αθηναίοι μάθαιναν τι πάει να πει Κινέζικη κουζίνα. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια όμως το China’s Fantasy έμεινε σταθερό τις αξίες του και στην φιλοσοφία του. Σε μια σάλα που δεν θυμίζει τίποτα από την χώρα της Άπω Ανατολής κοινώς τίποτα σε φολκλόρ θα δοκιμάσετε νόστιμες σούπες, τραγανά spring rolls, dumplings με γαρίδες, χοιρινό, κοτόπουλο αλλά και με λαχανικά και φυσικά μια μεγάλη ποικιλία από noodles. Στα συν οι sushi και sashimi επιλογές αλλά και η υπηρεσία του delivery.
Δημ. Καμπούρογλου 32, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106749889


Nama
Έχει ξεπεράσει τις δυο δεκαετίες ζωής στα βόρεια προάστια. Το μικρό και χαριτωμένο Nama είναι πλέον από τις παραδοσιακές αξίες όπου μπορείς να δοκιμάσετε την Κινεζική κουζίνα. Πέρα από αυτήν όμως, εδώ θα βρείτε και πιάτα από το Βιετνάμ, την Πολυνησία αλλά και την Ιαπωνία μιας και διαθέτει και δικό πλέον sushi bar. Αυτό όμως που το έχει κάνει ακόμα πιο γνωστό είναι ο μεγαλοπρεπής μπουφές της Κυριακής που από τις 12 το μεσημέρι σας περιμένει να γεμίσετε και να ξαναγεμίσετε τα πιάτα σας μέχρι τελικής πτώσης.
Κύπρου 50, Αγία Παρασκευή, τηλ. 2106008936


China’s food & Fantasy
Ευρύχωρη σάλα με μεγάλες τζαμαρίες, μίνιμαλ ατμόσφαιρα και απαλά χρώματα στους τοίχους. Αυτό είναι το σκηνικό του China’s Food & Fantasy, ένα ακόμα κινέζικο εστιατόριο που αντέχει στο χρόνο. Η πάπια Πεκίνου με πίτες παραμένει ένα από τα best sellers πιάτα εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά στον πλούσιο κατάλογο του θα βρείτε και άλλα ενδιαφέροντα πιάτα να σας τραβήξουν την προσοχή και τελευταία και κάποιες Ιαπωνικές επιρροές με sushi. Επίσης τόσο τις Κυριακές το μεσημέρι όσο και τις Τετάρτες το βράδυ διαθέτουν μπουφέ σε προνομιακές τιμές.
Λεωφ. Συγγρού 207, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109345271


Asian Taste
Βρίσκεται πάνω στην Ιερά Οδό και κάνει αισθητή την παρουσία του από μακριά. Σε λιτές γραμμές διακοσμημένο με όμως το κόκκινο χρώμα να είναι παρόν και να φέρνει κάτι από Κίνα. Το μενού του είναι ιδιαίτερα εκτενές, με dim sum, καυτερά gong bao, χοιρινό με γλυκόξινη, πάπια Πεκίνου φυσικά και τηγανητά ρύζια. Όσο για εκείνους που θέλουν να τολμήσουν λίγο παραπάνω μπορούν να δοκιμάσουν με το δεύτερο μενού που διαθέτουν και απευθύνεται κατεξοχήν σε Κινέζους που ζουν πλέον στην Αθήνα. Θα χρειαστούν φυσικά βοήθεια μιας και είναι γραμμένο εξολοκλήρου στα Κινέζικα.
Ιερά οδός & Κεραμεικού 116, Γκάζι, 2103410828


Attic Moon
Μπορεί να συστήνεται ως ταϊλανδέζικο που όμως έχει αισθητές τις κινέζικες αναφορές τόσο στο μενού όσο και στην διακόσμηση. Η ιδιομορφία του μαγαζιού είναι ότι οι περισσότεροι σερβιτόροι δεν μιλούν ελληνικά όποτε θα χρειαστεί μια προσπάθεια παραπάνω για να παραγγείλετε αλλά στο τέλος θα την βρείτε την άκρη. Η πάπια Πεκίνου είναι από τα πιο αγαπητά πιάτα όπως και οι κρέπες ρυζιού αλλά και η όμορφα καυτερή ψαρόσουπα με λαβράκι, τσίλι και μπόλικο σκόρδο. Το προτιμούν πολλοί Κινέζοι που μένουν στην Αθήνα αλλά και τουρίστες που πεθύμησαν την κουζίνα του τόπου τους.
Ξενοφώντος 10-12, Σύνταγμα, τηλ. 210 3227095


Golden Phoenix
Η ατμόσφαιρα των εστιατορίων του Golden Phoenix σας ταξιδεύουν με το που μπείτε αμέσως στην Άπω Ανατολή. Η βαριά και ταυτόχρονα κλασική διακόσμηση τους συμβάλει στο έπακρο για αυτό – αν και ο κήπος της Νέας Ερυθραίας είναι μια απόδραση από την καθημερινότητα. Το μενού του αρκετά μεγάλο και καλύπτει όλο το φάσμα από τα κλασικά και γνωστά μας μέχρι πιάτα που ίσως να μην τα γνωρίζαμε. Πάντως ότι και να δοκιμάσετε εδώ είναι καλομαγειρεμένο και έρχεται σε χορταστικές μερίδες.
Κωνσταντινουπόλεως 13, Γλυφάδα, τηλ. 2109644889 / Χαρ. Τρικούπη 96 & Γορτυνίας, Ν. Ερυθραία, τηλ. 2108013588


Jing
Είναι σαν να λέει κανείς Κίνο αντί για Πεκίνο, μιας και η ονομασία είναι συντομογραφία του Beijing. Μικρό, όμορφα στημένο μαγαζί σε δύο επίπεδα το ένα με πιο μοντέρνα διακόσμηση και το άλλο με πολλές κινέζικες αναφορές (κινέζικα ξυλόγλυπτα ταμπλό στους τοίχος, τα μπαμπού στις γλάστρες) ήρθε να προστεθεί στην πολυεθνική γειτονιά του Συντάγματος. Για να παραγγείλετε δεν θα δυσκολευτείτε μιας και ο κατάλογος διατίθεται μόνο σε Ipad με πολλές φωτογραφίες. Τα spring rolls είναι τραγανά και χωρίς πολλά λάδια, νόστιμα ντάμπλινγκ ατμού γεμιστά είτε με χοιρινό είτε με κοτόπουλο και μια σούπα hot and sour καυτερή, καυτερή, καυτερή! Στα συν του οι μεγάλες μερίδες και το τηγανητό παγωτό στο τέλος.
Νίκης 13, Σύνταγμα, τηλ. 211 2159352


East Pearl
Το βρίσκουμε στην γειτονιά του Συντάγματος. Μπορεί να είναι μικρό όμως τα πέντε έξι τραπέζια του γεμίζουν και ξαναγεμίζουν από μικρές παρέες και κυρίως Κινέζους τουρίστες. Η διακόσμηση του κλασική: λευκά τραπεζομάντιλα, κόκκινα μαξιλαράκια, ιδεογράμματα, δράκοι, ανοιχτή κουζίνα και φυσικά κάπου στο χώρο ένας χαρούμενος χρυσός Βούδας. Το μενού του εκτενής και πληθωρικό: γλυκόξινες φτερούγες κοτόπουλου, τηγανητό ρύζι με λαχανικά, ανάλαφρα ντάμπλινγκς στον ατμό γεμιστά με χοιρινό ή γαρίδα και τραγανή πάπια Πεκίνου. Φυσικά δεν λείπουν κάποιες προτάσεις από sushi.
Απόλλωνος 2 & Νίκης, Σύνταγμα, τηλ. 2103211218

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου