Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Άφαντος ο θησαυρός του θρυλικού «Βασιλιά» του καρτέλ Μεντεγίν

Πρώην δύτες της CIA εντόπισαν ένα από τα υποβρύχια του Εσκομπάρ (pics & vid)
Πρώην δύτες της CIA εντόπισαν ένα από τα υποβρύχια του Εσκομπάρ (pics & vid). Η ανακάλυψη από τους πρώην πράκτορες της CIA επιβεβαιώνει ότι ο βυθός της Kαραϊβικής είναι γεμάτος εκπλήξεις...

H ομάδα που διεξάγει υποβρύχιες έρευνες με στόχο την εύρεση του αμύθητου θησαυρού του βαρόνου της κοκαΐνης, Πάμπλο Εσκομπάρ, ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα από τα υποβρύχια που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των φορτίων ναρκωτικών από την Κολομβία προς τις αγορές των ΗΠΑ.




Οι δύο πρώην πράκτορες της CIA, ανακάλυψαν τον μεταλλικό σκελετό ενός εκ των υποβρυχίων, σε μεγάλο βάθος στην θαλάσσια περιοχή της Καραϊβικής, αξιοποιώντας τις σχετικές μαρτυρίες ανθρώπων που στο παρελθόν εμπλέκονταν με κάποιο τρόπο στη μεταφορά των τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Οι Doug Laux και Ben Smith, συμμετέχουν στην εκπομπή του Discovery Channel, "Finding Escobar's Millions", που έχει ως απώτερο στόχο να φέρει στην επιφάνεια των αμύθητο θησαυρό του Κολομβιανού βαρόνου των ναρκωτικών, που αγνοείται από το θάνατό του το 1993 και κοστολογείται στα 58 δισεκατομμύρια δολάρια.



Ο θησαυρός, που αποτελείται από ράβδους χρυσού, σπάνια νομίσματα, όπλα, κοσμήματα και χρήματα, δεν έχει βρεθεί παρά τις χρόνιες έρευνες αρκετών «κυνηγών θησαυρών», ενώ εκτιμάται ότι βρίσκεται στα βάθη του Ατλαντικού ωκεανού, στα βυθισμένα υποβρύχια σκάφη, που χρησιμοποιούνταν από το κολομβιανό καρτέλ του Εσκομπάρ για να μεταφέρουν στο Πουέρτο Ρίκο όπλα και ναρκωτικά.

Το βίντεο «Diving For The Wreck of Escobar's Submarine» αναρτήθηκε τον περασμένο μήνα στο κανάλι του Discovery UK στο YouTube και δείχνει τους δύο άνδρες να οδηγούνται από έναν ντόπιο στην τοποθεσία, όπου βρίσκεται το ναυάγιο.

Πληροφορίες, που αγγίζουν τα όρια των θρύλων, αναφέρουν ότι ο Εσκομπάρ έκρυψε την αμύθητη περιουσία του προτού δολοφονηθεί στην Κολομβία το 1993.



Δεν υπάρχει κάποιος χάρτης που μπορεί να οδηγήσει στον θησαυρό καθώς ο Εσκομπάρ πυροβόλησε τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην απόκρυψη των πολύτιμων αντικειμένων έτσι ώστε να μην αποκαλυφθούν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου