Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Βουλγαρία: Άγρια δολοφονία επιχειρηματία στη Σόφια στο φως της ημέρας

  Ο επιχειρηματίας είχε συμφέροντα σε κατασκευές, ακίνητα και τουρισμό, ενώ ήταν ιδιοκτήτης μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών Θύμα δολοφονίας έπεσε
νωρίς νωρίς σήμερα το πρωί στη Βουλγαρία ο Πέταρ Χρίστοφ, επιχειρηματίας με συμφέροντα σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης.





Ο Χρίστοφ, 49 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το πρωί, καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητό του στη Μαναστίρσκι Λιβάντι, μια πολυτελή περιοχή της πρωτεύουσας Σόφια, έξω από τα γραφεία της εταιρείας του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του 30 λεπτά αργότερα.

Το θύμα ήταν ιδιοκτήτης μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων της Βουλγαρίας. Επίσης, είχε συμφέροντα στις κατασκευές, τα ακίνητα και τον τουρισμό. Επίσης, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, διατηρούσε σχέσεις με ανώτερους  αξιωματούχους του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB. 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Σόφιας, Ιβάιλο Ιβάνοφ, «η έρευνα συνεχίζεται». Ωστόσο, δεν αποκάλυψε το όνομα του θύματος, διευκρινίζοντας ότι είναι «49χρονος βούλγαρος πολίτης και επιχειρηματίας».

«Καμπανάκι» για τη διαφθορά στη Βουλγαρίας

Η δολοφονία του επιχειρηματία έγινε λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη Βουλγαρία. Η χώρα είναι η φτωχότερη αλλά και η πιο διεφθαρμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια.

Η δολοφονία έγινε σε μία περίοδο που η Βουλγαρία βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση επειδή δεν έχει κάνει πολλά πράγματα για να καταπολεμήσει εγκληματικές συμμορίες και την επίσημη διαφθορά.

Πριν από τρεις εβδομάδες, ένας ανώτερος εφοριακός είχε πυροβοληθεί και τραυματιστεί σοβαρά μέσα στο αυτοκίνητό του στο κέντρο της Σόφιας.

Την ίδια ώρα, παρά την ανάγκη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, πριν μία εβδομάδα, ο πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ άσκησε βέτο σε σχετική νομοθεσία. Όπως υποστήριξε, το νομοσχέδιο δεν προσφέρει τα μέσα για να ερευνηθούν αποτελεσματικά δίκτυα διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου