Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Πολεμώντας την ανεργία στην Ελλάδα: Το παράδειγμα της φαρμακευτικής κάνναβης

H Βέροια θα δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο έως τρία χρόνιαΗ ελληνική οικονομία χτυπήθηκε από τη 10ετή οικονομική κρίση, με την ανεργία να
φτάνει στο 20% κάθε χρόνο μετά από το 2012. Τώρα, η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι καλλιεργητές μπορούν να βοηθήσουν.





Ένα σχέδιο καλλιέργειας, επεξεργασίας και εξαγωγής ιατρικής κάνναβης στη Βέροια, στο εύφορο βόρειο τμήμα της χώρας, δείχνει πως η Ελλάδα βλέπει την κάνναβη ως πιθανή αναπτυσσόμενη βιομηχανία για τη χώρα, η οποία έχει ένα ζεστό, ξηρό κλίμα παρόμοιο με αυτό στην Καλιφόρνια. Η νέα νομοθεσία θα μπορούσε να καταστήσει το σχέδιο πραγματικότητα, ήδη από το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Γεώργιο Ζαφείρη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Golden Greece Holdings, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το συντονισμό της ομάδας 10 επενδυτών από χώρες όπως ο Καναδάς, το Καζακστάν, η Πολωνία και το Ισραήλ, η Βέροια θα δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια. Ο πρώτος γύρος επενδύσεων εκτιμάται σε 400 εκατομμύρια ευρώ (488 εκατομμύρια δολάρια), φτάνοντας σε πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ το 80% των θέσεων εργασίας σε τομείς όπως η καλλιέργεια, το εμπόριο και οι μεταφορές θα μπορούσαν να απασχολούν Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου