Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Κλείνει από αύριο το αεροδρόμιο της Μυκόνου

«θα προχωρήσουμε σε κάποιες αλλαγές στο διάδρομο έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα δρομολόγια ακόμη και υπό ισχυρούς ανέμους και ανεξαρτήτων της κατεύθυνσής τους»,
σημειώνει σε επιστολή της η Fraport προς το Δήμο Μυκόνου Κλειστό θα παραμείνει το αεροδρόμιο της Μυκόνου από αύριο, Τρίτη 9 Ιανουαρίου, μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου, προκειμένου να γίνουν έργα βελτίωσης και αποκατάστασης του διαδρόμου απο-προσγείωσης.





Το αεροδρόμιο της Μυκόνου είχε κλείσει τον περασμένο Νοέμβριο για περίπου δύο εβδομάδες, προκειμένου να αποκατασταθούν τεχνικά προβλήματα στο διάδρομο των 1.800 μέτρων. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στα 1200 μέτρα και από αύριο θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των υπολοίπων 600 μέτρων ενώ θα γίνουν και ορισμένες επιπλέον βελτιώσεις, ώστε το έργο να περατωθεί και οι προδιαγραφές του να είναι σύμφωνες με εκείνες που επιβάλλει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Πτήσεων.


«Στο πρόσφατο παρελθόν κάποιες καθυστερήσεις πτήσεων προκλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα και έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εντός του Ιανουαρίου, θα προχωρήσουμε σε κάποιες αλλαγές στο διάδρομο έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα δρομολόγια ακόμη και υπό ισχυρούς ανέμους και ανεξαρτήτων της κατεύθυνσής τους», σημειώνει σε επιστολή της η Fraport προς το Δήμο Μυκόνου.

Οι άνεμοι αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την ασφάλεια των πτήσεων και στο «νησί των Ανέμων» απαιτούνται ακόμη καλύτερες προδιαγραφές που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ασφάλειας και εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου