Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

«Φρένο» στις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο

Φρένο σε ενδεχόμενη μονιμοποοίηση συμβασιούχων στο δημόσιο δια της
πλαγίας οδού βάζει διάταξη του πολυνομοσχεδίου.




Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «απαγορεύεται η μετατροπή των εργασιακών σχέσεων του έκτακτου προσωπικού, που προσλαμβάνεται με σχέση ορισμένης διάρκειας σε φορείς του δημοσίου τομέα από ανάδοχο εταιρεία, σε συμβάσεις αόριστης διάρκειας. Οι προσλήψεις διενεργούνται τηρουμένων των ισχυόντων κανόνων για τις προκηρύξεις».

Κυβερνητικοί παράγοντες σημείωναν στην «Καθημερινή» πως η συγκεκριμένη διάταξη αφορά συμβάσεις μίσθωσης έργου που συνήφθησαν σε δημόσιους φορείς (πχ σε νοσοκομεία με εταιρείες καθαρισμού) και διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει μονιμοποίηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων.
Επίσης στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι ο μ.ο. των συμβασιούχων προβλέπεται ότι ο μ.ο. τους για το 2018 θα πρέπει να συμπίπτει με το μ.ο. του 2016, δηλαδή τις 47.584 θέσεις.
Από το συνολικό αριθμό εξαιρούνται όσοι καλύπτουν έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες, όσοι σχετίζονται με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό καθώς και όσοι καλύπτουν ανάγκες που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές.
Ως προς την επιλογή των νέων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων ή αντίστοιχου ή ενδιάμεσου επιπέδου οργανικής μονάδας και Τμημάτων, αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί υποχρεωτικά εντός τριμήνου από την έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
Επίσης επανακαθορίζεται η προθεσμία (έως 30/06/2018) ολοκλήρωσης της πλήρωσης όλων των θέσεων διοικητικών και αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων υπουργείων, καθώς και των θέσεων τομεακών και ειδικών τομεακών γραμματέων και ρυθμίζονται μεταβατικής ισχύος θέματα όσον αφορά στην τοποθέτηση αυτών σε σχέση με τους ήδη υπηρετούντες γενικούς και αναπληρωτές γραμματείς, καθώς και τους προϊσταμένους των γενικών και ειδικών γραμματειών υπουργείων, η παύση των οποίων διενεργείται εντός τριμήνου από την τοποθέτηση των ανωτέρω στις αντίστοιχες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου