Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Ιταλία: Υπερχείλιση ποταμών στο βόρειο τμήμα

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια ο ποταμός Έντσα έσπασε τα φράγματα και αποφασίσθηκε για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση περίπου χιλίων κατοίκων της γύρω περιοχής
Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία προκάλεσε, τις τελευταίες ώρες, την υπερχείλιση ποταμών και χειμάρρων στη βόρεια Ιταλία. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια ο ποταμός Έντσα έσπασε τα φράγματα και αποφασίσθηκε για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση περίπου χιλίων κατοίκων της γύρω περιοχής.





Έξω από την Γένοβα, κοντά στην πόλη Λα Σπέτσια, η στάθμη των ποταμών Βάρα και Μάγκρα παρακολουθείται συνεχώς από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Στην ίδια περιοχή, αργά χθες το απόγευμα υπερχείλισε ο ποταμός Εντέλα και αποφασίσθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων που ζουν στα ισόγεια και στους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών. Παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λούκα υπερχείλισε ο ποταμός Σέρκιο, προκαλώντας το προσωρινό κλείσιμο αυτοκινητόδρομου.

Στην περιφέρεια Πεδεμόντιο η σφοδρή χιονόπτωση των περασμένων ημερών έχει σταματήσει, αλλά τα μεγαλύτερα προβλήματα στην κυκλοφορία προκαλεί τώρα το μεγάλο στρώμα πάγου που έχει δημιουργηθεί σε πολλές οδικές αρτηρίες και σε σιδηροτροχιές. Στις Δολομιτικές Άλπεις, τέλος, εδώ και τρεις ημέρες συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού ενός 50χρονου Ιταλού, ο οποίος δεν επέστρεψε στο χωριό του, το Βογκόνια, έπειτα από εκδρομή με φίλους για σκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου