Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

O Πρίγκιπας George δεν δικαιούται να έχει κολλητό φίλο

Το σχολείο στο οποίο φοιτά ο Πρίγκιπας Τζορτζ δεν προωθεί τη λογική του «καλύτερου φίλου» ή του «κολλητού» ανάμεσα στους μαθητές.
Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία σχολεία της Αγγλίας, με το κόστος των διδάκτρων να ξεπερνά τα 20.000 ευρώ τον χρόνο -αστρονομικό ποσό αν σκεφτεί κανείς ότι είναι νηπιαγωγείο-.




Η ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτηρίου είναι ότι εκεί τα τετράχρονα δεν παίζουν με πλαστελίνες αλλά μαθαίνουν φιλοσοφία, γκολφ, αγγειοπλαστική, μονωδία και το μπαλέτο είναι υποχρεωτικό τόσο για τα αγόρια, όσο και τα κορίτσια μέχρι τα επτά τους χρόνια.

Υπάρχει μια παράξενη σχολική πολιτική που θα μπορούσε να τον αποθαρρύνει από το να έχει καλύτερο φίλο μέσα στο συγκεκριμένο σχολείο.
Το σχολείο ακολουθεί, αυστηρή πολιτική, η οποία αρχικά ακούγεται ιδιάζουσα, ωστόσο φαίνεται να έχει λογική, αφού οι μαθητές δεν ενθαρρύνονται να έχουν κολλητούς (ή καλύτερους φίλους).
Ο λόγος που το σχολείο δεν προωθεί τη δημιουργία «κολλητών» έχει να κάνει με το ότι αντί να έχουν μόνο έναν καλό φίλο, είναι προτιμότερο τα παιδιά να συνδέονται με ολόκληρη την ομάδα και να μην χωρίζονται σε κλίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου