Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Εντυπωσιακό: Ετσι θα είναι η κουζίνα του -πολύ κοντινού- μέλλοντος

 
«Τι θα μαγειρέψω σήμερα;». Σε αυτές τις λέξεις οι περισσότεροι μπορούν να αναγνωρίσουν ένα από τα πιο… αγχώδη καθημερινά ερωτήματα.
Οι έντονοι ρυθμοί ζωής και η έλλειψη χρόνου μετατρέπουν την κουζίνα μας σε πεδίο «αναζητήσεων».




Γι' αυτό και η έξυπνη κουζίνα που παρουσίασε ο όμιλος Candy-Hoover στην έκθεση IFA 2017 στο Βερολίνο εντυπωσίασε τους επισκέπτες, καθώς θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που σχεδιάζουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Τι ακριβώς κάνει;

Εντυπωσιακό: Ετσι θα είναι η κουζίνα του -πολύ κοντινού- μέλλοντοςΦανταστείτε ότι έχετε 20 καλεσμένους στο σπίτι και προσπαθήστε να βρείτε τι θα ετοιμάσετε. Οι συσκευές της κουζίνας σας αναλαμβάνουν να προετοιμάσουν τα πάντα για εσάς, επικοινωνώντας η μία με την άλλη και αλληλεπιδρώντας μαζί σας μέσω φωνητικών εντολών.


Για παράδειγμα, το ψυγείο σας αναλαμβάνει να ενημερώσει την  κουζίνα για τα τρόφιμα που έχει, καθώς και για το πόσα φρέσκα είναι, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η κουζίνα θα σχεδιάσει το μενού, προβάλλοντας σε οθόνη τις συνταγές που χρειάζεστε και επιλέγοντας τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο ψησίματος. Από εσάς θα περιμένει μόνο ένα ΟΚ και να βάλετε το φαγητό στο φούρνο. Τον δε φούρνο θα μπορείτε να τον ελέγχετε μέσω του κινητού σας, βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά στο σαλόνι, καθώς θα βλέπετε live το ψήσιμο, ενώ θα σας έρχονται και ενημερώσεις για την πορεία της διαδικασίας. Αφού τελειώσει το πάρτι, το πλυντήριο πιάτων θα είναι έτοιμο με το κατάλληλο πρόγραμμα για να δώσει τέλος σε μία όχι και τόσο κουραστική ημέρα.

Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Η έξυπνη κουζίνα της Candy-Hoover θα βγάζει πρόγραμμα διατροφής για παιδιά, προτείνοντας να χρησιμοποιήσεις νωρίτερα τα προϊόντα που λήγουν γρήγορα, ενώ θα επιλέξει και το πώς θα πλυθούν τα βρεφικά ρουχαλάκια που λερώθηκαν. Θα σου βγάλει μενού για μετά το γυμναστήριο, για τις κρύες μέρες του χειμώνα, για τους vegetarians και γενικά θα αναλάβει τα πάντα για σένα, κάνοντας την καθημερινότητα πολύ εύκολη.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσω της διασυνδεσιμότητας και αλληλεπίδρασης των οικιακών συσκευών μεταξύ τους αλλά και με τον καταναλωτή, σε ένα νέο οικοσύστημα κουζίνας που στην έκθεση οικιακών συσκευών και καταναλωτικών ηλεκτρονικών IFA που γίνεται στο Βερολίνο (1 έως 6 Σεπτεμβρίου) έκλεψε τις εντυπώσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος του Candy Hoover Group Beppe Fumagalli ανακοίνωσε ότι η έξυπνη κουζίνα δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά θα βγει στην αγορά το 2018.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Candy Hoover Group Beppe Fumagalli παρουσιάζει την κουζίνα του μέλλοντος



Η δε παρουσίαση του πρότζεκτ έγινε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο από τον Aldo Fumagalli, υπεύθυνο του τομέα Smartness και Washing Business της εταιρείας. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Candy-Hoover μπορούσαν να πάρουν μία γεύση από την κουζίνα μέσω της εικονικής πραγματικότητας. Μέσω του συστήματος virtual reality «Vive», ο επισκέπτης περιηγείται στην κουζίνα του μέλλοντος, χρησιμοποιεί τις συσκευές και έχει τη δυνατότητα μέχρι και να μπει στον έξυπνο φούρνο… αν αντέξει τη ζέστη!

Εικόνα από την παρουσίαση εικονικής πραγματικότητας


Στο επίκεντρο της παρουσίασης ήταν επίσης η Bianca, το απόλυτα «έξυπνο» πλυντήριο ρούχων που «μιλά» με τον καταναλωτή μέσω ενός εικονικού βοηθού που θυμίζει τη Siri της Apple αλλά και η νέα σειρά ψυγείων Bell’O.

Ο όμιλος Candy-Hoover τα τελευταία χρόνια δίνει μεγάλη έμφαση στον τομέα Smartness και ειδικά η διασυνδεσιμότητα των συσκευών αποτελεί αιχμή της στρατηγικής του. Αυτή ή επιλογή αποδίδει καρπούς, καθώς η εταιρεία ήταν στον τομέα της η ταχύτερα αναπτυσσόμενη το 2016 στην Ευρώπη.


Παράλληλα εγκαινίασε μία στρατηγική συνεργασία με τον κινεζικό όμιλο Meiling Group, στοχεύοντας να κατακτήσει μέρος της τεράστιας αυτής αγοράς, ενώ σε εξέλιξη είναι νέα μεγάλο πλάνο επενδύσεων στον τομέα της καινοτομίας προϊδεάζοντας για νέα πρωτοποριακά προϊόντα και εφαρμογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου