Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

«Ο αρχηγός έχει μεταφυσικές ιδιότητες» είπε ο Ηλίας Σταύρου, πρώην μέλος της Χ.Α

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δομή αλλά και τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής έδωσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο μάρτυρας Ηλίας Σταύρου. πρώην μέλος της Χ.Α., ο οποίος αποχώρησε.
Στη κατάθεσή του, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο μάρτυρας ανέφερε ότι η Χ.Α λειτουργεί με δομή και ιεραρχία και τόνισε πως ο αρχηγός έχει την εποπτεία των επιθέσεων.



Ανέφερε στην κατάθεσή του ο Ηλ. Σταύρου μιλώντας για τον Ν. Μιχαλολιάκο: «Ο αρχηγός είναι η μυστική φωνή του αίματος, το ανώτερο πρόσωπο. Από αυτόν ξεκινούν τα πάντα. Όπως ο Φύρερ παράγει δίκαιο, αντίστοιχα είναι απαραβίαστο το πρόσωπο του αρχηγού. Έχει μεταφυσικές διαστάσεις, οι επιθυμίες του είναι οι επιθυμίες του έθνους».

Αναφερόμενος στην οργάνωση, ο μάρτυρας κατέθεσε: «Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με δομή και ιεραρχία. Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός τοποθετεί τα κατώτερα μελή και στελέχη, το πολιτικό συμβούλιο και πάει λέγοντας. Κάνουν επιλογές με πίστη ότι λειτουργούν με γενικό περίγραμμα εντολών που έχει δώσει ο Μιχαλολιάκος».

Στην κατάθεσή του ο Ηλίας Σταύρου κατονόμασε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κουκουτση και Ματθαιόπουλο που όπως είπε τον απείλησαν όταν έκανε πλέον ξεκάθαρο στα τέλη του 2013 ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από την οργάνωση με κάθε κόστος.

Ακόμη, ο Ηλ. Σταυρού ανέφερε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται ενώ από το 2012 και μετά υπήρχε επίσημη ενημέρωση των μελών για ομοιόμορφη ενδυμασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου