Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Παγωτό για πρωινό; Κι όμως, βελτιώνει τη ψυχική μας υγεία

Η κατανάλωση παγωτού για πρωινό είναι το όνειρο κάθε παιδιού και ο εφιάλτης κάθε γονέα.
Τι θα λέγανε, όμως, τα παιδιά όλου του κόσμου και οι γονείς αντίστοιχα αν μάθαιναν ότι τα οφέλη που προσφέρει ένα παγωτό το πρωί είναι πολλά και μάλιστα αποδεδειγμένα, βάση έρευνας;



Ο Yoshihiko Koga, καθηγητής του Πανεπιστημίου Kyorin στο Τόκιο, διαπίστωσε ότι η αντικατάσταση δημητριακών με το παγωτό θα μπορούσε να βελτιώσει την πνευματική μας διαύγεια και τη ψυχική μας υγεία, σύμφωνα με την Excite News.

Ο Koga πραγματοποίησε έρευνα και εξέτασε τη δραστηριότητα του εγκεφάλου των ανθρώπων που είχαν καταναλώσει παγωτό μετά το πρωινό ξύπνημα, με εκείνους που δεν το έκαναν.

Έπειτα οι συμμετέχοντες της έρευνας κλήθηκαν να απαντήσουν και να πραγματοποιήσουν μία σειρά από ψυχικές ασκήσεις.

Η ομάδα που κατανάλωσε παγωτό είχε καλύτερους χρόνους αντίδρασης και ήταν σε καλύτερη θέση να επεξεργάζεται τις πληροφορίες.

Ο Koga επανέλαβε τη δοκιμασία δίνοντας στους ανθρώπους ένα ποτήρι κρύο νερό αντί για το παγωτό και διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που είχαν το παγωτό είχαν πολύ υψηλότερα επίπεδα εγρήγορσης και διανοητικής ικανότητας.

Αλλά χωρίς να θέλουμε να δυσαρεστήσουμε πολλούς, κάποιοι ειδικοί φάνηκαν να μη πείθονται από τη μελέτη αυτή.

Η Katie Barfoot, διδακτορική ερευνήτρια της Διατροφικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading, δήλωσε στη Telegraph:

Παγωτό για πρωινό; Κι όμως, μας κρατά σε εγρήγορση και βελτιώνει τη ψυχική μας υγεία«Μια πιθανή εξήγηση (για την αυξημένη εγρήγορση) ... είναι η απλή παρουσία κατανάλωσης πρωινού έναντι μη κατανάλωσης πρωινού» και προσθέτει:

«Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται τη γλυκόζη για να λειτουργήσει και ένα γεύμα υψηλής περιοκτικότητας γλυκόζης βοηθά σημαντικά στη νοητική ικανότητα σε σύγκριση με έναν νηφάλιο εγκέφαλο» και καταλήγει:

«Αυτό, ωστόσο, δεν επιτρέπει την κατανάλωση επιδορπίου για πρωινό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου