Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Μποϊκοτάζ και «λουκέτο» σε εστιατόριο 40 χρόνων λόγω δωρεάς στον πρώην αρχηγό της ΚΚΚ

Η προσφορά των 500 δολαρίων στον Ντέιβιντ Ντιουκ σήμανε το τέλος του εστιατορίου O'mei Szechuan - Για «πολιτική τρομοκρατία» και «επίθεση» έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης
Μοιραία για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας αποδείχθηκε μία δωρεά 500 δολαρίων στην προεκλογική καμπάνια του άλλοτε αρχηγού της Κου Κλουξ Κλαν, στις εκλογές του 2016.



Όλα ξεκίνησαν όταν ένα τοπικό Μέσο αποκάλυψε τη δωρεά προς τον Ντέιβιντ Ντιουκ, ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου, απ' όπου «βγήκαν» τεράστιες αντιδράσεις του κόσμου, ενταγμένες στο γενικότερο κλίμα διχασμού που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες το τελευταίο διάστημα.

Το κινεζικό εστιατόριο άνοιξε πριν από τέσσερις δεκαετίες στην πόλη Σάντα Κρουζ, στην Καλιφόρνια. Το 2016, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ρότζερ Γκρίμσμπι, δώρησε 500 δολάρια στην καμπάνια του Ντέιβιντ Ντιουκ για την Γερουσία. Σαφώς και την εποχή εκείνη δεν περίμενε πως η συγκεκριμένη ενέργειά του, θα σήμαινε την καταστροφή του μέσα σε ελάχιστους μήνες.

ΗΠΑ: Μποϊκοτάζ και «λουκέτο» σε εστιατόριο 40 χρόνων λόγω δωρεάς στον πρώην αρχηγό της ΚΚΚΤο μποϊκοτάζ ήταν μαζικό και αφορούσε τόσο σε επίπεδο φυσικής παρουσίας στο O'mei Szechuan Chinese Restaurant, όσο και σε επίπεδο παραγγελιών μέσω ίντερνετ.

  • Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου έκανε λόγο για «πολιτική τρομοκρατία» και για «επίθεση» στην επιχείρησή του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμό της. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της απόφασής του να ενισχύσει την καμπάνια του Ντιουκ, λέγοντας πως ήταν άδικος ο χαρακτηρισμός που του απέδωσαν, ως «καρικατούρα μίσους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου