Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Τα 10 χρώματα που θα φορέσουμε αυτή τη σεζόν

Η Pantone έχει σίγουρα ένα πλεονέκτημα στο να προβλέπει τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.
Επομένως, θεωρούμε το εποχικό report τάσεων που συντάσσει μετά τις εβδομάδες μόδας κάθε άνοιξη και το φθινόπωρο, έναν χάρτη πορείας για την πλοήγηση στη μελλοντική μας ντουλάπα.




Η Leatrice Eiseman, διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού, παρατήρησε ότι οι ζεστές αποχρώσεις, όπως τα βαθιά πράσινα και τα καστανά, αναμένουμε να εμφανιστούν μαζί με μερικές εκπληκτικές, αναζωογονητικές αποχρώσεις, όπως το ανοιχτό ροζ και το φωτεινό, απαλό μπλε χρώμα. “Αυτές οι αποχρώσεις δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα όταν συνδυάζονται με τις κλασικές φθινοπωρινές αποχρώσεις του μπορντό, του γκρι και του μπεζ”, ανέφερε σε δήλωσή της.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τις 10 αποχρώσεις που συνθέτουν τη χρωματική παλέτα της σεζόν:
ΑΝΟΙΧΤΟ ΡΟΖ


 Proenza Schouler, Gucci
Το ινστιτούτο χρωμάτων Pantone χαρακτηρίζει αυτή την απόχρωση ως “τη ροζ λάμψη της υγείας”. Το παστέλ ροζ ήταν τάση και τις προηγούμενες σεζόν οπότε αν το έχετε ήδη βάλει στην γκαρνταρόμπα σας μπορείτε να συνεχίσετε να το φοράτε με άνεση και φέτος.
GRENADINE


Chloe, Balenciaga
Αυτή η ζωντανή απόχρωση του κόκκινου χρώματος είναι μια από τις πιο κολακευτικές και ελκυστικές σύμφωνα με την Pantone, οπότε δεν είναι περίεργο που πολλοί σχεδιαστές το συμπεριέλαβαν στις συλλογές τους.
ΒΑΘΥ ΜΠΟΡΝΤΟ


Victoria Beckham, Jason Wu
Το μπορντό φέτος γίνεται σκούρο και βαθύ και μερικοί από τους πιο σοφιστικέ σχεδιαστές έντυσαν τις συλλογές τους με αυτό.
BUTTERUM


 Marc Jacobs, Hermes
Η ζεστή αυτή καφέ απόχρωση πήρε το όνομά της από ένα φθινοπωρινό ποτό και σύμφωνα με την Pantone θα τη δούμε επάνω στα περισσότερα πανωφόρια αυτή τη σεζόν.
NAVY BLUE


Balenciaga, Dior
Το σκούρο μπλε εμφανίστηκε σε πάρα πολλές συλλογές για τη σεζόν και σύμφωνα με την Pantone  χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως εναλλακτική ουδέτερη απόχρωση για το φθινόπωρο του ’17.
KYΠΑΡΙΣΣΙ


Chloe, Tibi
Αυτή η βαθιά απόχρωση του πράσινου προκαλεί την αίσθηση «στέγης και προστασίας» που δίνουν τα δέντρα σε ένα δάσος, συμφωνα πάντα με την Pantone.
NEUTRAL ΓΚΡΙ


Alexander Wang, Stella McCartney
Αντί για μαύρα total looks Pantone προτείνει γκρι για το φθινόπωρο του 17 και πολλοί είναι οι σχεδιαστές που συμφωνούν μαζί της.
 LIME


Chloe, Tory Burch
Αυτή η κίτρινο-πράσινη απόχρωση ερμηνεύτηκε με διάφορους τρόπους στο runway και έχουμε αποδείξεις από μερικούς από τους πιο κορυφαίους οίκους.
MARINA


Hermes, Mara Hoffman
Αυτή την απόχρωση η Pantone την περιγράφει ως ένα σιωπηρό αλλά παγωμένο τόνο του μπλε – που φέρνει “φρεσκάδα και φωτεινότητα” στη φθινοπωρινή παλέτα.
MAPLE


Coach, Delpozo
Αυτή είναι μια απόχρωση ανάμεσα στο καφέ και το πορτοκαλί και ίσως χωρίς να το έχετε αντιληφθεί, υπάρχει ήδη στη ντουλάπα σας. Αν όχι, πάρτε ιδέες από τους Coach και Delpozo για το πως να το ενσωματώσετε στην γκαρνταρόμπα σας.

από την Χρυσα Παπουλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου