Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Η δραματική στιγμή της σύλληψης του δράστη στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας

Δείτε πώς τον αφόπλισαν οι αστυνομικοί μπροστά στους εμβρόντητους περαστικούς - Σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε άλλα έξι
Τη δραματική στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν στο πόδι και συλλαμβάνουν τον δράστη που επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας, κατέγραψε με την κάμερά του ένας από τους περαστικούς.




Ο άνδρας που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων έξι, πέφτει το πεζοδρόμιο και αμέσως επεμβαίνουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τον αφοπλίζουν και τον καθηλώνουν πριν τον συλλάβουν.

Δείτε το video:



Ο δράστης επιτέθηκε αρχικά σε μία γυναίκα που έσπρωχνε το καρότσι με το μωρό της και ακολούθως σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Η αστυνομία δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Η σύλληψή του έγινε σχεδόν 20 λεπτά μετά την επίθεση που πραγματοποίησε και αφού είχε προηγηθεί ανθρωποκυνηγητό εναντίον του.

Υπό διερεύνηση η υπόθεση


«Σε αυτή τη φάση, έχουμε μόνο έναν ύποπτο και ερευνούμε αν εμπλέκονται και άλλοι (...) όμως φαίνεται ότι έδρασε μόνος», είπε ο Μάρκους Λάινε, της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν η επίθεση δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, όμως δεν έχει αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα να ήταν τρομοκρατικά τα κίνητρα του δράστη.

Η υπουργός Εσωτερικών Πάουλα Ρισίκο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα του ανθρώπου αυτού. «Είμαστε σε επαφή με την υπηρεσία μετανάστευσης, αφού φαίνεται ότι είναι ξένος», πρόσθεσε.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τον πανικό που επικράτησε στο κέντρο της πόλης. "Ενας άνδρας πλησίασε στον πάγκο με τα παγωτά όπου εργάζομαι και χτύπησε μια γυναίκα τρεις φορές. Άρχισε να τρέχει, πέρασε τον πάγκο μου, κρατούσε ένα μαχαίρι", είπε η Τέρτου Λέχτινεν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Κάποιοι άνδρες έτρεχαν ξοπίσω του, πιθανότατα τον κυνηγούσαν, εξήγησε η γυναίκα. «Καθόμασταν στην πλατεία, απλώς απολαμβάναμε το απόγευμα. Ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να φωνάζει, να ουρλιάζει, έπαθαν υστερία», αφηγήθηκε μια άλλη μάρτυρας. «Τρέξαμε προς το αυτοκίνητό μας και όταν φτάσαμε εκεί ο φίλος μου είπε ότι κάποιος μαχαίρωσε μια γυναίκα στον λαιμό», συνέχισε.

Οι έξι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου