Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ενέργειες του «Συμπαραστάτη» για το ΚΕΛ Σπάτων - Αρτέμιδος

ΘΕΜΑ: Ενέργειες διαμεσολάβησης του «Συμπαραστάτη» για την επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος Σπάτων - Αρτέμιδος [αρμοδιότητες, ευθύνες της κρατικής διοίκησης (ανεπάρκειες, παραλείψεις και πολυετείς εκκρεμότητες), στοιχεία εφικτής και επιλέξιμης λύσης σύνδεσης με τις ΕΕΛ Ψυττάλειας]
Σε συνέχεια των υπ’ αριθ. 1 και 2 ανωτέρω σχετικών διαμεσολαβητικών διαδικασιών και προτάσεων του Συμπαραστάτη του Δημότη και της
Επιχείρησης Σπάτων – Αρτέμιδος, σας ενημερώνουμε ότι ακολούθησαν οι αναφερόμενες επί του αποχετευτικού ζητήματος αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σ-Α (αναφέρονται στο υπ’ αριθ. 3 ανωτέρω σχετικό) και τέλος, το υπ’ αριθ. 5 ανωτέρω σχετικό έγγραφο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, το οποίο έχει ως θέμα:
«Τα πραγματικά στοιχεία, τις κατ’ αρμοδιότητα σοβαρές ευθύνες και διαχρονικές ανεπάρκειες της κρατικής διοίκησης και την σε βάρος της ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ (βλ. υπόθεση: C-167/14 – Ε.Ε. κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας), για πράξεις και παραλήψεις της, στην εφαρμογή της οδηγίας 91/271/ΕΟΚ, από το 2003 έως σήμερα» και απευθύνεται στις αρμόδιες κατά νόμο κρατικές αρχές.
Επειδή το ως άνω έγγραφο της Δημοτικής Αρχής Σπάτων – Αρτέμιδος αποτελεί μια εξειδικευμένη – ολοκληρωμένη παρουσίαση της υπόθεσης, η οποία σημειωτέον έχει σημαντικό περιβαλλοντικό, οικονομικό, τεχνικό και κοινωνικό ενδιαφέρον - αντικείμενο, με άμεσες επιπτώσεις στο Δημόσιο συμφέρον, ιδίως ένεκα της ολιγωρίας και των πολυετών καθυστερήσεων των αρμοδίων κατά νόμο κρατικών υπηρεσιών (όπως αποκαλύπτει), σας διαβιβάζουμε αντίγραφό του προς ενημέρωση και για τις δικές σας επί του θέματος τυχόν προτάσεις ή ενέργειες.
Επιπλέον, στο ως άνω διαβιβαζόμενο έγγραφο (σχετ. 5) γίνεται ειδική επίκληση στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Σπάτων – Αρτέμιδος, με απευθείας αναφορά ότι :
«Τον Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης Σ-Α στον οποίο κοινοποιείται το παρόν, ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεργασία του στα πλαίσια των προτάσεων που έχει υποβάλλει για το θέμα, καλώντας τον να συνεχίσει τις επί του αποχετευτικού ζητήματος δικές του ανεξάρτητες διαμεσολαβητικές διαδικασίες, στα πλαίσια καταγγελιών και αναφορών που έχει δεχθεί από δημότες και φορείς, ενημερώνοντας επίσης και τον σχετικό ποινικό φάκελο της υπόθεσης στο οποίο έχουν ήδη καταχωρηθεί επεξεργασμένα στοιχεία του από 28.11.2013 και την εξέλιξη του οποίου καλείται να παρακολουθεί και ενώπιον της Δικαιοσύνης, υποβάλλοντας προηγουμένως, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του (κατ’ άρθρο 77 του Ν. 3852/10) τις όποιες προτάσεις του στη Δημοτική Αρχή Σπάτων – Αρτέμιδος»
Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνέχεια των υπ’ αριθ. 1 και 2 ανωτέρω σχετικών, ο «Συμπαραστάτης» γνωστοποιεί ότι θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση τη συνεργασία και διαμεσολάβηση τόσο μαζί σας, όσο και με τους αρμόδιους της Δημοτικής Αρχής Σπάτων – Αρτέμιδος, αλλά και με το ΣΕΕΔΔ 1 και τη Δικαιοσύνη (αρμόδιο Εισαγγελέα της υπόθεσης) 2, όπου κοινοποιείται το παρόν με το μνημονευόμενο ως συνημμένο (σχετ. 5), σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει η § 3 του άρθρου 7 και το δεύτερο εδάφιο της § 2 του άρθρου 9 του υπ’ αριθ. πρωτ: 1909/23.1.2015 «Κώδικα Λειτουργίας του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος», ενημερώνοντάς σας για κάθε εξέλιξη.

Σας παραθέτουμε ολόκληρο το έγγραφο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου