Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Επιτροπή Αγώνα Κατά των ΧΥΤΑ - Θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα

xyta grammatikou
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
(ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 12/ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015)
Το ‘’αριστερό-οικολογικό’’  ΥΠΑΠΕΝ ,  με την  υπογραφή της ‘’νέας’’ ΑΕΠΟ  ‘’κλείνει’’, κατά την άποψή του, την  διετή περίοδο  ‘’ανασφάλειας’’ που η ‘’αφανής’’ συγκυβέρνηση
(Σγουρού-Δούρου) της Π.Α. συνέχιζε το έργο χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση   ανοίγοντας τον δρόμο  στην ‘’επιτυχία’’ του πανελλαδικού τους  σχεδίου για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος με την περιβαλλοντική καταστροφή και της Β.Α. Αττικής ,  κατά τα ‘’πρότυπα’’  της Φυλής.

Η  μέθοδος ήταν η γνωστή διαχρονική συνταγή με κύρια συστατικά, την παραπληροφόρηση (των ‘’εύκολα’’ παραπληροφορήσιμων) και την παραπλάνηση (των ‘’πρόθυμα’’ παραπλανήσιμων  βλ. ΣτΕ) που ενισχύθηκαν αποτελεσματικά  με ‘’παροχές’’ εξαγοράς εξαγοράσιμων συνειδήσεων σε όλους τους πολιτικούς-διοικητικούς  χώρους,  σε όλες τις κλίμακες  και με όλους τους τρόπους (πάντα κατά τα ‘’πρότυπα’’ της Φυλής).

 Φαίνεται είχε ‘’κριθεί’’  ότι οι καρποί αυτών ‘’ενεργειών’’ δεν είχαν ακόμα ‘’ωριμάσει’’ μέχρι και το τέλος της θητείας του κ. Μανιάτη  και γι αυτό δεν τόλμησε, ούτε και αυτός,  να υπογράψει την ΑΕΠΟ.
Αυτό λοιπόν που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ το ‘’τόλμησε’’ η σημερινή συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλπ.) με τους κ.κ. Σκουρλέτη και Τσιρώνη, αποδεικνύοντας και στους πλέον ‘’διστακτικούς’’ ότι όλοι οι διαχρονικοί μηχανισμοί διαφθοράς, διαπλοκής και κακοδιοίκησης που έφεραν την χώρα μας σε αυτή την κατάντια  έχουν πλήρως ενσωματωθεί στην σημερινή ‘’κυβέρνηση σωτηρίας’’ στερώντας της και τα τελευταία απομεινάρια του  κάποτε περιβόητου ηθικού της πλεονεκτήματος στην συνείδηση της κοινωνίας.

Οι ‘’διοικούντες’’ θεωρούν βασικό τους εργαλείο την ‘’παραπλανημένη’’  τελευταία  απόφαση του  Σ.τ.Ε.  την οποία και παρερμηνεύουν  περαιτέρω  προβάλλοντάς την ως  ουσιαστική απόρριψη της ύπαρξης των συνθηκών  αποκλεισμού (ρέματα, ρήγματα, υδροφορία κ.α.).

Με αυτό επιχειρούν να μεταπείσουν το Ταμείο Συνοχής, που από τις 14 Απριλίου 2014 έχει απεντάξει το έργο ως μη σύννομο με την περιβαλλοντική νομοθεσία και την Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε.  με επίσημα έγγραφα από την Π.Α. που η αντίθεσή τους με τις προεκλογικές (και όχι μόνο) δηλώσεις και δελτία τύπου της κ. Δούρου  και των τοπικών υποστηρικτών της θέτουν νέες σταθερές για την μέτρηση της υποκρισίας, της ασέβειας και της προδοσίας.
Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα η Επιτροπή Αγώνα που συνεδρίασε εκτάκτως  την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 αποφάσισε τα εξής:

  1. Tην διά παντός  αποβολή των κ.κ. Φ. Δεληβοριά και Β. Δελαγραμμάτικα
         (επί τούτου υπάρχει ειδική ανακοίνωση).
  2. Καταγγέλλει το ΥΠΑΠΕΝ για την έγκριση της ΑΕΠΟ,  μη λαμβάνοντας υπόψη τις δεκάδες παρανομίες του έργου,τόσο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  κατά της οποίας θα προσφύγει νομικά.
  3. Καλεί τον Δήμαρχο Μαραθώνα να συγκαλέσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασιστούν τρόποι αντίδρασης, από τον Δήμο Μαραθώνα.
  4. Καλεί τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους Δημοτικούς Συμβούλους, να απαιτήσουν την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  5. Καλεί την Τοπική Κοινότητα Γραμματικού να συγκαλέσει άμεσα (εντός της εβδομάδας)  ανοιχτή συζήτηση  για την οργάνωση δυναμικής κινητοποίησης, καλώντας και  τους επικεφαλής όλων  των Κοινοτήτων του Δήμου Μαραθώνα.

Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για την αποτροπή της περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (17/11/2015 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου