Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Βασίλης Πιστικίδης για κατασκευή αποχετευτικού αγωγού του ΟΛΡ


Ραφήνα, 19 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση Δημάρχου σε δελτίο τύπου του Προέδρου ΟΛΡ
Αγαπητέ Πρόεδρε και Δ/ντα τον ΟΛΡ,

λυπάμαι αν παρά τις αρχές σου να μην απαντάς σε δημοσιεύματα, μπήκες στον πειρασμό να απαντήσεις στο δελτίο τύπου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, άρα όχι σε δημοσίευμα.
Έχεις αντιληφθεί από τις συζητήσεις μας ότι έχω την άποψη πως ο παραλογισμός, με ένα "διορισμένο" συμβούλιο όπως του ΟΛΡ, να αποφασίζει για θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα του Δήμου πρέπει να σταματήσει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι για θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια του λιμανιού, ελλιμενισμού των πλοίων ή την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος έχω αντίθετη άποψη από αυτή που τυχόν δικές σας αποφάσεις δρομολογούν δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση.




Επί του θέματος τώρα. Δεν ζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) να εγκρίνει την κατασκευή αποχετευτικού αγωγού εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα, κατασκευή που μόνοι σας αποφασίσατε, σχεδιάσατε, θέλετε να υλοποιήσετε και κανείς δεν σας εμποδίζει. Υπογραμμίστηκε μάλιστα στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε στις 16-11-2015 η αναγκαιότητα αυτού του έργου για την προστασία του περιβάλλοντος και της θάλασσας μας, έργο που μάλλον άργησε να ξεκινήσει. Από το ΔΣ ζητήθηκε η έγκριση για το ακροτελεύτιο τμήμα του αγωγού μήκους περίπου 40 μέτρων επί της οδού Αραφηνίδων Αλών από όπου θα ξεκινούσε ο αγωγός (μπροστά από καταστήματα "Αγνάντι", "Diangelo"" και μικρό τμήμα της πρώην καφετέριας "La Cote"). Ουδεμία σχέση λοιπόν η απόφαση του ΔΣ με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός χερσαίας ζώνης (πχ εστιατόρια, ιχθυοπωλεία κλπ) που χρησιμοποιούν τον παλαιό αγωγό και στο μέλλον τον νέο αγωγό. Ας σημειωθεί ότι η άρνηση του ΔΣ- με 15 ψήφους κατά και 2 υπέρ - ταυτίζεται και με την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Ο βαρυτικός αγωγός που επικαλείστε ξεκινούσε από επίπεδο σημείο της οδού Αραφηνίδων Αλών και ακολουθούσε την κατωφέρεια προς λιμάνι. Η αρχή του αγωγού, μετά την απόφαση του ΔΣ, μετατίθεται για περίπου 40 μέτρα ακριβώς στο ξεκίνημα της κατηφορικής οδού για το λιμάνι και προφανώς μπορεί να λειτουργεί ως βαρυτικός.

Δεν προνοήσατε για μεγαλύτερο φορτίο ακαθάρτων, αφού όπως σας επισημάναμε, δεν προβλέφθηκε η συλλογή των ακαθάρτων της ξενοδοχειακής μονάδας "ΑΥΡΑ" που βρίσκεται εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα διότι δεν την "άντεχε" κατά τα λεγόμενά σας, ο σχεδιασμός του έργου. Ένα έργο που δεν μπορεί να επεξεργαστεί τα λύματα μιας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας 96 δωματίων, θέλετε να πιστέψουμε ότι "μελλοντικά μπορεί να δεχτεί μεγαλύτερο φορτίο ακαθάρτων".

Τέλος, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις δώστε στη δημοσιότητα το σχεδιάγραμμα του αγωγού, πληροφορείστε τους κατοίκους για την δυναμικότητα της μονάδας βιολογικού καθαρισμού (και πότε αυτή θα κατασκευαστεί), ενημερώστε για την οικοδόμηση (αλήθεια πόσα τετραγωνικά;) μόνιμων κτισμάτων επί των οδών Αραφηνίδων Αλών και Β. Παύλου (καταστήματα "Ντάλλας" και πρώην "Βράχος") που σχεδιάζετε ώστε να ενοικιάζονται αυτόνομα και όχι ως παραρτήματα των απέναντι καταστημάτων τα οποία και θα απαξιωθούν με τις μόνιμες κατασκευές που σχεδιάζετε να υψώσετε.

Βασίλης Πιστικίδης
Δήμαρχος
Ραφήνας-Πικερμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου