Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα - «Εξελίξεις και προβλήματα του ιδρύματος Παμμακάριστος»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα της 03/11/15 η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα απαίτησε να συζητηθεί ολοκληρωμένα το θέμα: «Εξελίξεις και τα προβλήματα του ιδρύματος για το παιδί Παμμακάριστος».
Ο λόγος είναι ότι για άλλη μια φορά δεν μπήκε σαν θέμα ημ. διάταξης το παραπάνω θέμα παρ’ όλο που η παράταξή μας έχει ζητήσει να συζητηθεί από τις 26/01/2015 και στη συνέχεια με άλλες αιτήσεις και παρεμβάσεις.




Έκπληξη προκαλεί η στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης («Ενωμένη Πολιτεία», η λεγόμενη αριστερή αντιπολίτευση «Δύναμη Πολιτών» και «Νέα Εποχή») που καταψήφισαν την εισαγωγή του θέματος.
Όλο αυτό το διάστημα ο κύριος Δήμαρχος και η πλειοψηφία του ΔΣ αρνούνται να φέρουν το θέμα προς συζήτηση. Αποκορύφωμα της κοροϊδίας αυτής είναι ότι ενώ αποφασίστηκε στο ΔΣ της 10/09/2015 να συζητηθεί το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, ούτε στη συνεδρίαση της 3/11/15 δεν εισήχθη σαν θέμα ημερήσιας διάταξης.
Θεωρούμε ότι η παραπάνω στάση δεν είναι άσχετη με την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του συνδυασμού «Πολίτες», οι οποίοι όλοι μαζί κινούνται στην κατεύθυνση της διάλυσης της υγείας, της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής με σκοπό το πέρασμα όλων αυτών των υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στα πλαίσια αυτά λειτουργούν και για το Ίδρυμα για το παιδί «Παμμακάριστος».
ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. Εντάσσεται στην πολιτική του κυρίου Δημάρχου, των συμβούλων που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πολίτες» αλλά και άλλων παρατάξεων, που ενώ προκλήθηκαν από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης, αρνούνται να πάρουν καθαρή θέση σε ζητήματα που έχουν να κάνουν, με την διάλυση υπηρεσιών, υγείας, πρόνοιας, διαχείρισης απορριμμάτων, αθλητισμού - πολιτισμού και βοηθάνε με την στάση τους να ξεπουληθούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ και ζητάει να συζητηθεί σαν θέμα ημερησίας διατάξεως και να ληφθεί απόφαση για «Εξελίξεις και τα προβλήματα του Ιδρύματος για το Παιδί «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ».
Θεωρούμε για άλλη μια φορά απαράδεκτο ότι ο κ. Δήμαρχος προσωπικά, η πλειοψηφία και οι εκπρόσωποι του Δήμου στο Δ.Σ του Ιδρύματος αρνούνται στα πλαίσια του δημοσίου ελέγχου που είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν και να ασχοληθούν με τα ζητήματα του συγκεκριμένου Ιδρύματος, αν και είναι σαφές από το ΦΕΚ λειτουργίας του ότι ….το Ίδρυμα τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και του Δήμου Μαραθώνα….
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα θα προσπαθήσει να μην μένουν τα θέματα στους τέσσερις τοίχους του ΔΣ και στα κατευθυνόμενα ΜΜΕ που προβάλλουν μόνο τον εκφυλισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τις ανόητες και χυδαίες ατάκες του κυρίου Δημάρχου.
Καταγγέλει τις άλλες παρατάξεις του ΔΣ, που δεν παίρνουν θέση.

Κ Α Λ Ε Ι
Τους κατοίκους, τους μαζικούς φορείς, τους γονείς και τους εργαζόμενους στο ίδρυμα, να αγωνιστούν για την αναβάθμιση της «Παμμακαρίστου».
Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη αγωγή κι εκπαίδευση, άμεση γενναία χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης από την κρατικό προϋπολογισμό.
Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα, να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, της πρώιμης διάγνωσης, παρέμβασης και της αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρία.
Άμεσες προσλήψεις προσωπικού.
Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του ή σε σχολείο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου