Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ραφήνα - Απαξίωσαν την κοπή της πίτας

Η πρωτοφανής ηχηρή απουσία όλων των επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, η ολιγόλεπτη αλλά ουσιαστική ομιλία του δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη, ο μειλίχιος λόγος του
Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου, η προεκλογική παρουσία πέντε βουλευτών της περιφέρειας Αττικής , αλλά πάνω απ όλα η συγκλονιστική παρουσία και κάλαντα των παιδιών της θεραπευτικής κοινότητας "Παρέμβαση" ήταν αυτά που "έκλεψαν την παράσταση" στην παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου.
Επειδή φιλοσοφία της irafina.gr είναι "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια" συνοψίζουμε το ρεπορτάζ.
Θανάσης Αδαμόπουλος, Γιώργος Χριστόπουλος, Ανδρέας Βασιλόπουλος, Αμαλία Τόκα και Χρήστος Τσαλαπατάνης δεν θεώρησαν απαραίτητο να παραβρεθούν στην κοπή της πίτας του δήμου.

Ο κ. Αδαμόπουλος μάλιστα έχει και την ιδιότητα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο κ. Χριστόπουλος την ιδιότητα του πρώην δημάρχου, ο κ. Βασιλόπουλος την ιδιότητα του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, η κ. Τόκα και ο κ. Τσαλαπατάνης εκπροσωπούν κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) που είναι δίπλα στο λαό.

Αντιθέτως παρών ήταν ο επί σειρά ετών δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Κεχαγιόγλου και η κ. Σουζάνα Χριστοπούλου , η σύζυγος του πρώην δημάρχου (αντ΄ αυτού;) και σε απόσταση από τον ιατρό κ. Μάκη Βουδούρη ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης στηλίτευσε αιχμηρά την απουσία των αρχηγών των συνδυασμών λέγοντας χαρακτηριστικά από μικροφώνου "υπάρχει στην αίθουσα κάποιος από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης που θέλει να πάρει τον λόγο? εγώ θα τον δώσω παρ ότι πέρυσι σε εμένα η δημοτική Αρχή αρνήθηκε".

Ο κ. Πιστικίδης αναφέρθηκε "στην ελπίδα που δίνουν οι νέοι και στο στήριγμα που δίνει ο Θεός" για να δεχθεί την επιδοκιμασία του Μητροπολίτη Νικολάου, ο οποίος μεταξύ άλλων αφού ευλόγησε την πίτα ευχήθηκε δύναμη και υγεία σε όλους.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρών ήταν και οι τοπικοί βουλευτές Μπούρας και Βλάχος της Νέας Δημοκρατίας, Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ και Πάντζας, Μητρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ (μην ξεχνάτε βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο ).

Ότι καλύτερο είχε αυτή η γιορτή του δήμου ήταν η παρουσία των παιδιών της θεραπευτικής κοινότητας "Παρέμβαση" που καταχειροκροτήθηκαν από όλους όταν τραγούδησαν τα κάλαντα και τα δικά τους τραγούδια με ένα πάθος και μία δύναμη ψυχής που συγκίνησε. Η παρουσία τους ήταν μάθημα ζωής για όλους μας.

www.irafina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου