Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τράπεζα μόνο για γυναίκες στην Ινδία

Κρατική τράπεζα που απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε γυναίκες εγκαινίασε σήμερα ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, τη
Μουμπάι.Η Bharatiya Mahila Bank ή Ινδική Τράπεζα Γυναικών έχει ως έργο την ενίσχυση των γυναικών, δήλωσε κατά την τελετή εγκαινίων της ο υπουργός Οικονομικών Π. Κινταμπαράμ.

«Μόλις το 26% των γυναικών στην Ινδία παραδέχονται ότι διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό παρότι πολλές τράπεζες έχουν γυναίκες επικεφαλής», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η τράπεζα θα διοικείται κυρίως από γυναίκες και πρόκειται να χορηγεί δάνεια με χαμηλά επιτόκια σε επιχειρήσεις που διοικούνται από γυναίκες ή σε εκείνες που κατασκευάζουν προϊόντα που απευθύνονται σε γυναίκες.

Στην τράπεζα θα μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό και άνδρες, αλλά όπως είπε η πρόεδρός της, η Ούσα Ανανθασουμπραμανιάν, η πελατεία της θα είναι κυρίως γυναίκες.

Η Ανανθασουμπραμανιάν είναι επικεφαλής του αμιγώς γυναικείου οκταμελούς διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων γυναίκες τραπεζίτες και βιομήχανοι αλλά και μία επικεφαλής συμβουλίου χωριού.

Επτά παραρτήματα της τράπεζας, στο Νέο Δελχί, την Καλκούτα, την Τσενάι και άλλες πόλεις, εγκαινιάστηκαν ταυτόχρονα με τα εγκαίνια της τράπεζας στο Μουμπάι κατά τη σημερινή επέτειο από τη γέννηση της μοναδικής γυναίκας πρωθυπουργού της χώρας, της Ιντιρα Γκάντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου