Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Στέλιος Παπαδόπουλος«Elements» Ελληνικό κοκτέιλ ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος δημιουργός του «Elements» είναι φιναλίστ σε διεθνή διαγωνισμό Μπορεί ένα κοκτέιλ να έχει φήμη; Μπορεί να έχει διάρκεια στο χρόνο και η συνταγή του να είναι υποσχόμενη;
Αν περιέχει ένα εξαιρετικό απόσταγμα δεν είναι δύσκολο. Αν μάλιστα το συγκεκριμένο απόσταγμα είναι και δημοφιλές, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο απλά.

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος από το Amigos της Γλυφάδας είναι φιναλίστ για το διεθνή διαγωνισμό Bacardi Legacy 2014.

Η πρότασή του ονομάζεται «Elements» και τα στοιχεία που οδήγησαν στην έμπνευση για τη δημιουργία ενός κοκτέιλ, ήταν ο συνδυασμός της βαθιάς κουλτούρας που έχει το ρούμι στην Κούβα με τη φρεσκάδα και την ιδιαιτερότητα των γεύσεων της Μεσογείου.

Το «Elements» σύντομα θα το βρίσκουμε στα καλύτερα μπαρ της πόλης και θα το ζητάμε με το όνομά του. Είναι ένα κοκτέιλ δροσιστικό και ισορροπημένο, ξεχωρίζει για την απλότητα της εμφάνισής του, για τα φρέσκα αρώματα που αναδίδει αλλά και την πρωτότυπη συνταγή που κρύβεται από πίσω του.

Είναι το πιο υποσχόμενο κοκτέιλ του 2014, αλλά και ένα κοκτέιλ με φήμη που θα το ζητάμε για καιρό!

Η συνταγή του «Bacardi Elements»:

50 ml Bacardi Superior
40 ml χυμό από ροζ grapefruit
10 ml σιρόπι πικραμύγδαλου
20 ml χυμό από μοσχολέμονο
20 ml σιρόπι ζάχαρης
4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Ποτήρι: Martini ή Coupette
Μέθοδος: Shake
Γαρνιτούρα: Φύλλο βασιλικού και Angostura Aromatic Bitters

Ακολουθήστε το Bacardi Elements στο Facebook.

Στηρίξτε την συμμετοχή του Στέλιου Παπαδόπουλου στον τελικό του Bacardi Legacy 2014 και μείνετε συντονισμένοι για όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του στα καλύτερα σημεία της πόλης και όχι μόνο!

















Φωτογραφίες: asprimera design studio, Χάρης Τζαννής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου