Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Στο καμαρίνι της Ζέτας Μακρυπούλια

Ως «Sugar» στη σκηνή του Παλλάς κέρδισε το στοίχημα. απελευθερωμένη από τα «κρατήματα» του παρελθόντος, δεν διστάζει πλέον να χαρακτηρίσει δημοσίως «κούκλο» το
σύντροφό της, Μιχάλη Χατζηγιάννη. Αυτή είναι η νέα Ζέτα.Τον είχε ερωτευτεί αυτόν το ρόλο η Ζέτα. Είχε παθιαστεί με τη γλυκιά αφέλεια και την ανεπιτήδευτη σεξουαλικότητα της «Sugar» από το μιούζικαλ Μερικοί το Προτιμούν Καυτό. Όπως και σε κάθε προηγούμενο επαγγελματικό της βήμα, γνώριζε ότι και αυτή τη φορά θα της την είχαν στημένη στη γωνία. Είχαμε συζητήσει για το έργο και το ρόλο πριν από το καλοκαίρι ακόμη, όταν δέχτηκε την πρόταση του Σταμάτη Φασουλή. Παρόλο που ήταν σε περιοδεία –αυτόματα για κάποιους αυτό σημαίνει κραιπάλη–, αποφάσισε να κόψει το κάπνισμα, να προσέξει τη διατροφή της, να συνεχίσει πιο εντατικά τα μαθήματα φωνητικής. Όσοι έχουν παρακολουθήσει ήδη το μιούζικαλ στο Παλλάς γνωρίζουν ότι η παρουσία της στη σκηνή αποτέλεσε την πιο ευχάριστη έκπληξη του φετινού χειμώνα – μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Έχοντας τη στόφα της πραγματικής σταρ, η ηθοποιός γεμίζει τη σκηνή και σε κάθε εμφάνισή της μονοπωλεί τα βλέμματα των θεατών. Ειλικρινά, δεν είχαμε φανταστεί πως μια Ελληνίδα ηθοποιός θα κατάφερνε να ερμηνεύσει ένα ρόλο ταυτισμένο με τη θρυλική Marilyn Monroe, χωρίς μάλιστα να πέφτει στην παγίδα της μίμησης.

Η Ζέτα δεν είναι Marilyn, είναι η «Sugar». Με κέφι, ενέργεια, νάζι, θηλυκότητα και κυρίως λυμένη κινησιολογικά, λάμπει στο Μερικοί το Προτιμούν Καυτό. Χωρίς να πέφτει στην παγίδα της γυναίκας-γάτας, επιλέγει την ελεγχόμενη αφέλεια και όχι το συνεχές και αδικαιολόγητο νάζι. Στην παράσταση ερμηνεύει εμβόλιμα και δύο τραγούδια ταυτισμένα με τη Marilyn: «Diamonds are the girl’s best friend» και «My heart belongs to daddy». Με σωστή φωνή, σωστή κίνηση, απέδειξε ότι από εδώ και στο εξής δεν ανήκει σε κανένα Dancing with the Stars, αλλά μόνο στη σκηνή. Η επιλογή –κατ’ άλλους επιβολή– να μη συμμετάσχει στο show χορού μόνο προς όφελός της είναι.


Εκείνη, μιλώντας στο People για το συγκεκριμένο μιούζικαλ, λέει: «Το κινηματογραφικό Μερικοί το Προτιμούν Καυτό το έχω δει πολύ παλιότερα. Είναι μια ταινία του κλασικού κινηματογράφου, που ψηφίζεται για πολλά χρόνια συνεχόμενα ως η καλύτερη κωμωδία, με καταπληκτικές ερμηνείες. Και ο Jack Lemon και η Marilyn Monroe και ο Tony Curtis έχουν δώσει το δικό τους στίγμα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Για μένα αυτό δεν πρέπει να αγγίζεται. Είναι το τέλειο, το έχουμε δει, έχει μπει πλέον σε μια γυάλα και το κοιτάμε. Δεν πας να το κλέψεις αυτό. Προσπάθησα να κάνω μια δική μου προσέγγιση. Εξακολουθεί, βέβαια, η “Sugar” να είναι το ίδιο πρόσωπο. Είναι μια κοπέλα αφελής, γελαστή, θετική και αγνή, ασχολείται πολύ με την ερωτική της ζωή, κάνει συνεχώς τα ίδια λάθη, ερωτεύεται τους ίδιους λάθος ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ ταλαντούχα και ανεπιτήδευτα σέξι. Έτσι την είχα στο μυαλό μου –κάτι που ήταν η Marilyn Monroe–, αλλά προσπάθησα να βρω έναν προσωπικό δρόμο για να το προσεγγίσω».


Η Ζέτα, ως χαρακτήρας, δεν έχει σχέση με τη «Sugar». «Φυσικά και δεν έχουμε καμία σχέση, ζούμε και σε άλλες κοινωνίες πια. Πιστεύω, βέβαια, πως αν το αναλύσουμε ψυχολογικά, δεν είναι ότι η “Sugar” δεν έχει προβλήματα, αλλά ασυνείδητα επιλέγει να μην ασχολείται με αυτά. Για μένα που έχω επιλέξει έναν άλλο δρόμο, να ασχολούμαι δηλαδή εξαντλητικά με οτιδήποτε με απασχολεί, η “Sugar” είναι ό,τι πιο ξεκούραστο συμβαίνει μέσα στο κεφάλι μου, από τη στιγμή που βάζω τα ρούχα της και παίζω αυτό το ρόλο» λέει στο People η ηθοποιός. Η ίδια πάντως νιώθει πριν από κάθε πρεμιέρα φοβίες, που έρχονται και φεύγουν. «Δεν μπορώ ποτέ να πω πως το “έχω” από την αρχή. Κάθε νέος ρόλος χτίζεται λιθαράκι λιθαράκι» προσθέτει.
Η Ζέτα στο καμαρίνι της, καθισμένη απέναντί μας, μας κοιτάει σαν μικρό ανυπόμονο κορίτσι που περιμένει τα σχόλιά μας. Δίπλα της, ο Γιώργος Φυτάς που επιμελείται το μακιγιάζ και τα μαλλιά της.
Εξομολογείται πως στo μυαλό της έχει ήδη το καινούριο θεατρικό της σχέδιο για την επόμενη σεζόν, ενώ οι τηλεοπτικές προτάσεις που της έχουν γίνει είναι υπό συζήτηση. Άνθρωποι από το στενό της περιβάλλον πάντως αποκαλύπτουν πως η ηθοποιός δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να μας εκπλήξει με τις αποφάσεις της.
Το Φεβρουάριο του 2012 δήλωνε στο περιοδικό Life & Style: «Πολλοί μιλούν για το γάμο μου από τότε που ήμουν 22 ετών.
Κατανοώ όλους εκείνους που θέλουν σαν “γονείς” μου να παντρευτώ. Τους ευχαριστώ, αλλά θα ήθελα να νιώθω από αυτούς και την ίδια αγάπη που έχουν οι γονείς μου για μένα. Και αυτή δεν τη νιώθω πάντα».
Με αυτό τον τρόπο, που ήταν αιχμηρός, η Ζέτα έστειλε το μήνυμά της σε όλους όσοι την έχουν πιέσει για πράξεις που δεν θα ήθελε να κάνει. Αφοπλιστικά ειλικρινής ωστόσο, επέστρεψε στο People, στις 13 Αυγούστου 2013, για να πει «Ο Μιχάλης είναι μια πολύ μεγάλη και σημαντική συνάντηση στη ζωή μου.
Δεν πιστεύω πως είναι τυχαίο το ότι είμαστε μαζί» και να προσθέσει: «Ηρέμησα τις φοβίες μου, είδα τι είναι σημαντικό και είμαι έτοιμη να ανοίξω τον κύκλο που λέγεται “παιδί”».
Εξάλλου, μόλις πριν από μία εβδομάδα, στην πρεμιέρα της, η ηθοποιός, πιο αυθόρμητη από κάθε άλλη φορά, ερωτηθείσα εάν της αρέσει ο Μιχάλης με γκρίζα μαλλιά (ο ερμηνευτής εμφανίζεται με γκρίζα μαλλιά στο μιούζικαλ Annie), απάντησε με άνεση: «Κούκλος είναι, δεν έχω πρόβλημα. Με ό,τι μαλλιά και να τον δω, μ’ αρέσει».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου