Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Μόναχο

Αν και το Μόναχο είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες πόλεις της Ευρώπης δεν παύει ποτέ να θυμίζει ένα μικρό χωριό που προσκαλεί τον επισκέπτη να το γνωρίσει, να το ζήσει αλλά και
να το ξαναεπισκεφθεί! Πόσο μάλλον αν το ταξίδι σας συμπίπτει με τα Χριστούγεννα!
Αν ψάχνετε το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε την γνωριμία σας με το Μόναχο τότε χρειάζεται να κατευθυνθείτε προς τους άκρως εντυπωσιακούς Βρετανικούς Κήπους της πόλης. Εδώ, θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια πρώτη άποψη της προσωπικότητας του Μονάχου σε συνδυασμό με την μοναδική φύση σε ένα πάρκο μεγαλύτερο από το Central Park της Νέας Υόρκης. Αν είσαστε τυχεροί μπορεί να δείτε και το μοναδικό θέαμα των surfers να δαμάζουν τα παγωμένα νερά του τεχνητού ποταμού Eisbach.



Το Μόναχο είναι μια πόλη γεμάτη μουσεία. Ωστόσο αν πρέπει να διαλέξετε ένα για να επισκεφθείτε αυτό πρέπει να είναι το Deutsches Museum, το μεγαλύτερο μουσείο επιστημών στον κόσμο.

Η πλέον αγαπημένη συνήθεια σε κάθε ταξίδι είναι η αναζήτηση της καλύτερης θέας στην πόλη. Στην περίπτωση της Βαυαρικής πρωτεύουσας αυτήν θα την βρείτε στην κορυφή του ναού του Alter Peter. Εναλλακτικά, αναζητήστε την στην κορυφή του Olympic Tower. Πολλές φορές θα ακούσετε τους ντόπιους να μιλούν για το Föhn, πρόκειται για έναν καιρικό φαινόμενο όπου πάνω από την περιοχή πνέει ζεστός άνεμος, ο ουρανός είναι καθαρός και η θέα μοναδική!

Μόναχο και μπύρα είναι δύο λέξεις συνώνυμες. Επισκεφθείτε λοιπόν και απολαύστε υπεύθυνα μοναδικές ποικιλίες μπύρας στο Augustiner, μία από τις παλιότερες μπυραρίες της περιοχής και αγαπημένο σημείο συνάντησης των κατοίκων της πόλης.



Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μοναχό είναι οι τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη καθώς τότε τα δέντρα έχουν αποκτήσει το φθινοπωρινό τους χρώμα, ο καιρός είναι καλός ενώ ήδη επισκέπτες από όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να καταφθάνουν με αφορμή το Oktoberfest. Το τελευταίο, είναι ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ του κόσμου και πραγματοποιείται από το 1810 ως συνέχιση του εθίμου των βασιλικών γάμων της περιοχής. Αν πάλι προτιμήσετε τα Χριστούγεννα τότε θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη αγορά και φυσικά σκι στις πίστες των Άλπεων.

Αν έχετε ημέρες στην διάθεσή σας χρησιμοποιήστε το Μόναχο ως αφετηρία για την γνωριμία σας με τα μαγευτικά τοπία της τριγύρω περιοχής όπως τα Tegernsee, Walchensee, Chiemsee και φυσικά το πανέμορφο κάστρο Neuschwanstein.

Μην χάσετε την ευκαιρία για ψώνια στην υπαίθρια αγορά Viktualienmarkt, να δείτε την Bayern Μονάχου και τον Ribery στο εντυπωσιακό Allianz Arena και φυσικά να δοκιμάσετε μια τοπική παραδοσιακή ποικιλία brotzeitplatte
Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζική μεταφοράς του Μονάχου. Θα σας πάνε παντού και φημίζονται για την κορυφαία ποιότητα εξυπηρέτησης και οργάνωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου