Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΟΠΑΣ - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατά παράβαση του νόμου και του ΟΔΗΓΟΥ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ


...Η διακοπή έγινε τι στιγμή που θα έπρεπε να μου δοθεί ο λόγος (ήταν σειρά μου να μιλήσω και λίγο πριν είχε διαφανεί ότι θα με άφηναν) ως αρθρογράφου της εφημ. ΑΛΗΘΕΙΑ. Είναι
γνωστές οι Προσφυγές μας ως ΟΠΑΣ για τις πραξικοπηματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στην Επιτροπή Διαβούλευσης, όπου δικαιωθήκαμε όπως γνωρίζεις από την αρμόδια ελέγχουσα Αρχή.
Όπως είχαμε δημόσια υποσχεθεί χθες (πρωί, 28.11.2013) καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου (το ανακοίνωσα ήδη στη συνέντευξη, κι όπως είδες οι «μιλημένοι» δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, το παρέκαμψαν ως είδηση). Η προσφυγή του ΟΠΑΣ στην ποινική δικαιοσύνη αφορά όλη την υπόθεση των πραγματικών ευθυνών και των υπαιτίων (ΥΠΕΚΑ, Περιφέρεια, ΕΥΔΑΠ, Δήμος) σε ότι έχει να κάνει με τις εδώ και χρόνια γενόμενες παράνομες πράξεις ή παραλείψεις τους (από το 2003 έως σήμερα) στο θέμα της αποχέτευσης, επισημαίνοντας την ανάγκη ουσιαστικής διερεύνησης της εφικτής και επιλέξιμης λύσης σύνδεσης με το ΚΕΛ Ψυττάλειας, όπου κάναμε πρόταση για διορισμό από τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητου ειδικού εμπειρογνώμονα, ώστε να μελετηθούν τα υπάρχοντα δεδομένα (βλ. τα δυο θετικά υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΥΔΑΠ) και όσα αβάσιμα, αποπροσανατολιστικά και ψευδή κατά περιεχόμενο ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή Σπάτων – Αρτέμιδος, αντίθετα μάλιστα από την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30.9.2013.
Τέλος, στον αρμόδιο εισαγγελέα καταθέσαμε (ως ΟΠΑΣ) τα στοιχεία σχετικά με τον ασκούμενο σε βάρος των Δημοτικών Συμβούλων και των συνδημοτών μας εκβιασμό με βάση τα πρόστιμα της Ε.Ε. που προκλήθηκαν από το 2005 και μετά, όπου όμως την ευθύνη για τα έργα αποχέτευσής μας είχε και έχει πάντα το Κράτος, το οποίο ουδέποτε από το 2003 και μετά ανταποκρίθηκε στις κατά νόμο διαδικασίες του ΣτΕ (απόφαση 3743/08), αντίθετα επιμένει (όπως αποδεικνύεται από το νομικά διάτρητο «σύμφωνο συνεργασίας», Καλαφάτη, Σγουρού, Βαρθολομαίου, που εισηγήθηκαν στο Δ.Σ. οι κ.κ. Χρ. Α. Μάρκου & Χρ. Γ. Μάρκου), για απευθείας χωροθέτηση στο Πλατύ χωράφι, χωρίς τις ανάλογες προμελέτες και μελέτες, τις οποίες το ίδιο το «σύμφωνο» παραπέμπει για μετά (!) κατά παράβαση του νόμου και του ΟΔΗΓΟΥ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. Εν κατακλείδι, όπως ανέφερα και στη χθεσινή διαδικασία, (με την κάλυψη και ανοχή όλων των έως σήμερα αρμοδίων - εμπλεκομένων, ουδέποτε έχει αρχίσει η κατά νόμο διαδικασία για αποχέτευση των πόλεών μας, όπως αναληθώς και παραπλανητικά ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ «ΟΠΛΟ» ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. Απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι θα είχαμε νόμιμη και διασφαλισμένη χωροθέτηση και μελέτες εντός 33,5 μηνών ως ο νόμος διασφαλίζει.
Να γιατί ρώτησα χθες τον Δήμαρχο αν θέλει πραγματικά Βιολογικό καθαρισμό. Γιατί όποιος θέλει εφαρμόζει το νόμο. Όποιος μεθοδεύει τα εκτός προβλέψεων του νόμου «σύμφωνα συνεργασίας», μάλλον διευκολύνει άλλα πράγματα και άλλα συμφέροντα. Θυμάσαι, είπα χθες στον Δήμαρχο (τη στιγμή που διέκοψαν την συνέντευξη), «Δήμαρχε, η διαδικασία αυτή είναι των εργολάβων ….», δεν προβλέπεται από το νόμο. Και για να είμαι σαφής επικαλούμαι τις παρακαμφθείσες διαδικασίες του Ν. 1650/86, της ΚΥΑ 69269/5387/1990, της οδηγίας 85/337/ΕΚ, του Ν. 3010/2002, όπως αναφέραμε χθες και στον κ. Εισαγγελέα.

Αυτά κ. Βλάχο προς ενημέρωση και τον φίλων συνδημοτών μας, δεδομένης της κρισιμότητας των καταστάσεων, αλλά και της ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ - ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΟΜΙΛΟΣ (ΟΠΑΣ) ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ (ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ) ΠΟΥ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ.

- ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ.

29.11.2013

Χ. Ποθουλάκης

Υ.Γ.
(Συμπληρωματικά) Στο επόμενο διάστημα θα καλέσουμε, φορείς και δημότες, για δημόσια ανοικτή ενημέρωση επί όλων των ανωτέρω αναφερόμενων ενεργειών μας
ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ
απόσπασμα από τη χθεσινή μηνυτήρια αναφορά του ΟΠΑΣ προς τον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε στην υπόθεση χαρακτήρα «αυτεπάγγελτης» δίωξης ……. (Τα υπόλοιπα στην ανοικτή ενημέρωση του Ομίλου)

Τώρα, ενώπιον του Εισαγγελέα να δούμε τι θα πουν;

Θα συνεχίσουν για παράδειγμα οι αρμόδιοι του ΥΠΕΚΑ, του Δήμου Σ-Α, κλπ (ο κ. Τριάντης και οι κ.κ. Χρ. Α. Μάρκου, Χρ. Γ. Μάρκου), να υπερασπίζονται το προφανώς παράνομο «σύμφωνο συνεργασίας» και να ισχυρίζονται (με προφανή σκοπό την παραπλάνηση των δημοτών και των δημοτικών συμβούλων), ότι το ο βιολογικός που προτείνουν και θα χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε., θα είναι τριτοβάθμιας επεξεργασίας, όταν με το από 20.11.2013 έγγραφο της COMMISSION (το οποίο προφανώς γνωρίζουν και γνώριζαν και κατά τη συνέντευξη της 28.11.2013) ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ επίσημα, ότι: [ο τύπος εξεργασίας αστικών λυμάτων που προβλέπει η Κοινοτική οδηγία 91/271/ΕΚ είναι …….. «δευτερογενής»]; 
Ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις (με αφορμή κάποια πραγματικά γεγονότα που έθιξε σε τοπικό blog, spata-artemida.blogspot.gr, στις 29.11.2013 ο κ. Ηλ. Βλάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου