Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Μεταναστεύουν στη Γερμανία νοσηλευτές

Φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη για ένα καλύτερο μέλλον...
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται από χθες 26 Νοεμβρίου αντιπρόσωποι του συλλόγου VIJ της
Στουτγάρδης, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια μετοίκησης στη Γερμανία άνεργου εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται εδώ και 130 χρόνια σε θέματα μετανάστευσης και είναι μια από τις πιο γνωστές ΜΚΟ στη Γερμανία.

Το τελευταίο διάστημα χάρη στο πρόγραμμα MobiPro ο σύλλογος έχει αναλάβει δράση για να βοηθήσει άνεργους νέους που επιθυμούν να εργαστούν σε νοσοκομεία της Γερμανίας.

Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από νοσηλευτική μονάδα της γερμανικής πόλης Freudenstadt που βρίσκεται στο Μέλανα Δρυμό και ζητάει να προσλάβει συνολικά και σε πρώτη φάση 10 νοσηλευτές. Δύο από τους υποψηφίους βρίσκονται κιόλας στη Γερμανία και οι συνεντεύξεις πρόσληψης θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Το νοσοκομείο απασχολεί κιόλας 4 Έλληνες γιατρούς και είναι ενθουσιασμένο από το γνωστικό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων και ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια ολόκληρη ελληνική ομάδα.

Σήμερα, Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των συνεντεύξεων και την Πέμπτη το πρωί θα υπογραφούν τα συμβόλαια πρόσληψης.

Συγκεκριμένα στο Grand Hotel Palace ομάδα από το σύλλογο θα παρέχει πληροφορίες και απαντήσεις για κάθε τι που μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση των ενδιαφερομένων νοσηλευτών στη Γερμανία.

Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου