Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ανδρέας Βασιλόπουλος: "Ευρωπαϊκά κονδύλια στην περιοχή μας: Μπορώ να βοηθήσω."

Ανδρέας Βασιλόπουλος - anatakti.gr
Ο Δήμος μας μέσα στη γενικότερη οικονομική κρίση πρέπει να αντλήσει κονδύλια και από πηγές εκτός Ελλάδας. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, τα κονδύλια αυτά είναι πολύ
μεγαλύτερα και πολύ πιο άμεσα από εκείνα των Υπουργείων και της Περιφέρειας. Ενδεικτικά να αναφέρω τη δυνατότητα τουριστικής αξιοποίησης του λιμανιού, τη χρηματοδότηση 'πράσινων' αυτόνομων φωτοσυστημάτων οδικού φωτισμού, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει μία δεξαμενή χρημάτων που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να επιλύσουμε δεκάδες προβλήματα, χωρίς να επιβαρύνουμε τον Δήμο μας. Είναι ένας σημαντικός μοχλός για την τοπική ανάπτυξη που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Εκτός όμως από το βασικό στόχο που είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν πολλές υγιείς νέες θέσεις σε όλους τους εργασιακούς τομείς.

Από Δευτέρα, θα ξεκινήσω σειρά συναντήσεων με φορείς της περιοχής μας, καλώ όμως και όσους φορείς έχουν καταγεγραμμένες ανάγκες να επικοινωνήσουν μαζί μου. Είμαι βέβαιος ότι όπως το έχουμε ήδη επιτύχει σε δεκάδες άλλους φορείς και ιδρύματα, μπορούμε να το πετύχουμε και για την περιοχή μας με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ο τρόπος είναι γνωστός, η εμπειρία υπάρχει. Πρέπει να καταγράψουμε το προφίλ των φορέων, να δούμε τις ανάγκες και τα αναπτυξιακά τους σχέδια, να αξιολογήσουμε το βαθμό ωριμότητας και να στοχεύσουμε στις σωστές προσκλήσεις. Εάν κινηθούμε γρήγορα, οι πρώτες προτάσεις μπορούν να κατατεθούν ακόμα και εντός του Δεκεμβρίου. Θα σας ενημερώνω για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συντονιστούμε σε αυτή την προσπάθεια.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Διδάκτωρ Γεωπληροφορικής
Πρόεδρος Ομίλου AVMap
www.avassilopoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου