Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

54 Κινέζοι τρέχουν στο Μαραθώνιο

Μεγάλη είναι και φέτος η συμμετοχή αθλητών και ερασιτεχνών δρομέων από την Κίνα στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο.
Μεγάλη είναι και φέτος η συμμετοχή αθλητών και ερασιτεχνών δρομέων από την Κίνα στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο.
Οι Κινέζοι ήταν από τους πρώτους που αγκάλιασαν τον Κλασικό Μαραθώνιο, εκφράζοντας δε ενδιαφέρον για να επενδύσουν στον Μαραθώνα.

 Βιβλία για τον Μαραθώνα και τον Μαραθώνιο έχουν μεταφραστεί στην κινεζική γλώσσα, ενώ από το 2007 ταξιδεύει η Φλόγα του Μαραθωνίου στους μαραθώνιους που διοργανώνουν.
Και φέτος θα είναι πολυάριθμη η συμμετοχή των Κινέζων αθλητών και ερασιτεχνών δρομέων από την Κίνα στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο.
Στις 54 ανέρχονται οι συμμετοχές. Έγιναν δεκτοί με μια σεμνή υποδοχή στις εγκαταστάσεις του ταε κβον ντο. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία δρομέας είναι 84 ετών και ο νεαρότερος 30.
Για όλους τους αθλητές είναι η πρώτη τους φορά που επισκέπτονται την Ελλάδα. Εκτός από την συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο, θα επισκεφτούν την Ακρόπολη, την Αρχαία Ολυμπία, την Επίδαυρο και φυσικά τον πιο αγαπημένο τουριστικό προορισμό των Κινέζων, την Σαντορίνη.
Αρκετοί Έλληνες συμμετέχουν κάθε χρόνο στο μαραθώνιο της Σαγκάης. Ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του αγώνα έχει και ο γιος του αείμνηστου Στέλιου Κυριακίδη, Δημήτρης, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Κίνας.

www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου