Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Οι καλύτεροι φακοί για το smartphone σας

Τα φωτογραφικά βοηθήματα που κάνουν την απόλυτη διαφορά!
Κάθε μέρα, περισσότερες από 300 εκατομμύρια φωτογραφίες ανεβαίνουν στο Facebook και
άλλα 40 εκατομμύρια αποθηκεύονται στο Instagram.

Κι αυτές οι στατιστικές αποκαλύπτουν ότι το πλέον πολυχρησιμοποιημένο χαρακτηριστικό του smartphone δεν είναι άλλο από την κάμερα!

Κι όσο κι αν οι αναβαθμισμένες πλέον λειτουργίες των ενσωματωμένων φωτογραφικών των μεγάλων κατασκευαστών παρέχουν σήμερα ικανοποιητικότατα αποτελέσματα, κάνοντάς μας να ξεχάσουμε μια για πάντα τις compact μηχανές, ο λάτρης της υψηλής ποιότητας εικόνας δεν μπορεί να μένει ευχαριστημένος.

Για τον παθιασμένο λοιπόν με τη φωτογραφία, ο φακός είναι το απαραίτητο βοήθημα για την καταγραφή πιο σταθερών και ζωντανών εικόνων, γι' αυτό και οι αντίστοιχες φίρμες του πλανήτη κάνουν τα πάντα για να φέρουν στα κινητά μας οπτικά βοηθήματα που εγγυώνται σαφώς καλύτερες φωτογραφίες...

Izzi Orbit
Το σύστημα φακών της Orbit, καμωμένο από αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική, παρέχει τρεις φακούς: έναν fish eye 180 μοιρών, έναν ευρυγώνιο 67x και έναν οπτικό τηλεφακό 2x. Όσο για το πατενταρισμένο σύστημα Sure Hand Stabilizing Grip, παρέχει ασύγκριτη σταθερότητα στη λήψη. Το Izzi Orbit βγαίνει σε πέντε χρώματα και αφορά στο iPhone 5 ή 5S. Τιμή: 175 ευρώ.

Olloclip

Το εύκολα προσαρμόσιμο αξεσουάρ παρέχει στους χρήστες του iPhone αναβαθμισμένο εστιακό βάθος αλλά και εντονότερη χρωματική παλέτα. Ο τηλεφακός 2x επιτρέπει τη σύλληψη όλων των λεπτομερειών του κάδρου από κοντινή απόσταση, χαρίζοντας ταυτοχρόνως ιδιαίτερα ζωντανές λήψεις. Και μάλιστα είναι συμβατός και με όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές φωτογραφιών, όπως το Instagram και το Camera+. Τιμή: 75 ευρώ.

Kogeto

Όσοι γνωρίζουν έστω και ελάχιστα από φωτογραφία, ξέρουν ότι οι πανοραμικές λήψεις είναι ιδιαίτερα απαιτητικές. Για σύλληψη λοιπόν όλου του περιβάλλοντος χώρου, το εξάρτημα Kogeto Dot Panoramic επιτρέπει την καταγραφή φωτογραφιών αλλά και βίντεο σε ακτίνα 360 μοιρών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το iPhone κάτω και να αφήσετε τον iConic φακό να καταγράψει το φόντο! Τιμή: 35 ευρώ.

Schneider Optics iPro Lens System
Η Schneider Optics αναβάθμισε μόλις το σύστημα φακών της για να είναι συμβατό με την υψηλότερη ανάλυση της κάμερας του νέου iPhone 5. Το πακέτο περιέχει 5 εναλλάξιμους φακούς (macro, σούπερ ευρυγώνιο, ευρυγώνιο, fisheye και οπτικό τηλεφακό), που χαρίζουν εικόνες βγαλμένες από επαγγελματικό στούντιο. Τιμή πακέτου: 170 ευρώ (αν και μπορείτε να αποκτήσετε μεμονωμένα τους φακούς σε τιμές που ξεκινούν από 30 ευρώ).

Easy-Macro Universal Lens Band
Το κατάλληλο για κάθε smartphone εξάρτημα προσαρμόζεται πανεύκολα στο κινητό, απαλλάσσοντάς μας από τον συνήθη όγκο των ανεξάρτητων φακών. Το οπτικό ζουμ των 4x παρέχει κοντινές λήψεις υψηλής ποιότητας, ενώ το σύστημα προσαρμόζεται και σε όλες τις ταμπλέτες της οικουμένης. Μιλώντας για λειτουργικότητα! Τιμή: 11 ευρώ.

Mophie Outride

Το δώρο της Mophie μετατρέπει το iPhone 4/4S σε ένα ευρυγώνιο φωτογραφικό σύστημα (στη μισή μάλιστα τιμή της GoPro) που παρέχει υλικό υψηλής ανάλυσης. Ο μηχανισμός γρήγορης εναλλαγής φακών τονώνει τη λειτουργικότητά του, παρέχοντας επιλογές καταγραφής χώρου σε γωνία 170 μοιρών! Όσο για την ενσωματωμένη εφαρμογή iOS, επιτρέπει το ανέβασμα των μοναδικών εικόνων στα social media κατευθείαν από το Outride. Τιμή: 75 ευρώ.

iPhone Lens Dial

Το καινούριο σύστημα αναβάθμισης φωτογραφίας της Lens Dial φιλοξενεί έναν τροχό με υψηλής ποιότητα φακούς, με τη λεπτή θήκη να είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο αεροναυπηγικής. Παίξτε με τον ευρυγώνιο φακό 0.7x που είναι ιδανικός για τοπία, αλλάξτε στον τηλεφακό 1.5x που διπλασιάζει τη μεγέθυνση του αντικειμένου (ή του θέματος) και γυρίστε τον τροχό στον 0.33x fisheye για εντελώς αφηρημένες συνθέσεις! Τιμή: 185 ευρώ.

Photojojo Lens Set

Συμβατό με κάθε smartphone, tablet ή PC, το 4-σε-1 σύστημα φακών της Photojojo (Fisheye, Macro, τηλεφακός, ευρυγώνιος) προσαρμόζεται μαγνητικά πάνω σε κάθε κάμερα, επιτρέποντας λειτουργικότητα βγαλμένη από όνειρο. Πιο εύκολη εναλλαγή φακών πουθενά! Τιμή: 35 ευρώ (το πακέτο των 4 φακών).

Holga 5-Lens Filter & Case

Οι λάτρεις της αισθητικής του Instagram μόλις απέκτησαν το δικό τους σύστημα φίλτρων που χαρίζει παρόμοια οπτικά αποτελέσματα. Το Holga προσθέτει οπτικά εφέ στις λήψεις μέσα από μια ποικιλία φακών αλλά και 9 χρωματιστών φίλτρων, βάζοντας χρώμα -πολύ χρώμα- στις φωτογραφίες. Τιμή: 19 ευρώ.

Sony QX100 Smartphone Lens

Τεχνικώς μιλώντας, πρόκειται για ειδική κάμερα για το smartphone, κι αυτό γιατί ο τεράστιος φακός της Sony μετατρέπει τη συσκευή Android σε πραγματική φωτογραφική μηχανή, μέσω του τεράστιου αισθητήρα Exmor R της 1 ίντσας και των 20.2 megapixels, αλλά και του φωτεινού φακού Carl Zeiss f/1.8-4.9. Το QX100 συνδέεται μέσω Wi-Fi και παίρνει κάρτα microSD αλλά και Memory Stick, βάζοντας τις compact φωτογραφικές μια και καλή στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου