Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ανυπότακτη Ψήφος...

Του Σταύρου Φυντικάκη
Μας χωρίζουν μόλις λίγες ώρες από τις επαναληπτικές Εθνικές εκλογές της Κυριακής και το πολιτικό τοπίο μοιάζει θολό και γκρίζο…!! Όλο αυτό το μεσοδιάστημα τα επιτελεία των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σπείρουν τον τρόμο, τον φόβο, την αμφιβολία στην
κοινωνία και τους πολίτες , προκειμένου να επιτύχουν την επανεκλογή τους.. και να συνεχίσουν το καταστροφικό και διαλυτικό έργο τους..!!
Προς τούτο εφεύραν και χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα (θεμιτά και αθέμιτα..). Ανέσυραν δηλώσεις.. από τηλεοπτικά συρτάρια.., επιστράτευσαν όλους τους πιστούς υπηρέτες του συστήματος..(εντός και εκτός των τειχών)…, προκειμένου να σε πείσουν ότι η επιλογή της ψήφου σου είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ...!
Προσπάθησαν με κάθε μέσο και τρόπο να σε πείσουν ότι η μόνη επιλογή σου είναι “ή αυτοί ή το χάος..”. Ακόμη και “εφιάλτες” “κατασκεύασαν” γι αυτό το σκοπό..!! (δυστυχώς πάντα σε ένα πόλεμο υπάρχει και ένας ΕΦΙΑΛΤΗΣ..!)
Σου είπαν :
“Θα γυρίσουμε στη δραχμή εάν δεν ακούσεις τις νουθεσίες…της Μέρκελ και του Σόϊμπλε”. Αγνοώντας όμως την άποψη πολλών άλλων ξένων, μεταξύ αυτών και ο Νομπελίστας Οικονομολόγος Γκρούγκμαν, που λένε πως «το πρόβλημα για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, δεν είναι τα ελλιπή μέτρα λιτότητας αλλά η ίδια η λιτότητα».
Σου είπαν:
“Ότι ήρθε η στιγμή για μια Κυβέρνηση Εθνικής συνευθύνης για να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο”, χωρίς να σου λένε πως θα γίνει αυτό και ποιος θα το εγγυηθεί, όταν είναι σε όλους γνωστό, ότι αρνήθηκαν να ανακαλέσουν τις υπογραφές τους και έλεγαν πως δεν υπάρχει άλλη λύση..!!
Σου είπαν :
“Ότι ήρθε η ώρα για ανάπτυξη” προτείνοντας μέτρα για την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα αγροτικής παραγωγής, αυτοί που πρωτοστάτησαν με τις αποφάσεις τους, στον ξεριζωμό του πλέον παραγωγικού κομματιού της πατρίδας μας και συνέργησαν με τις αποφάσεις τους στην αποβιομηχάνιση της χώρας..!! Σου κρύβουν επιμελώς ότι στο πρόγραμμα της Τρόικας και της δανειακής σύμβασης, που από κοινού υπέγραψαν, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για ανάπτυξη, αντίθετα υπάρχει δέσμευση για να ληφθούν άμεσα μέτρα 11,5 δις. που θα βυθίσουν την κοινωνία σε μεγαλύτερη εξαθλίωση.. και την Οικονομία σε πιο βαθειά ύφεση!!
Σου είπαν:
“Θα καταστρέψουν τη χώρα αυτοί που λένε όχι σε όλα” αγνοώντας ότι , εξίσου επικίνδυνο και ανεύθυνο είναι το ΝΑΙ σε όλα..!!
Σου είπαν:
Θα σε διώξουν από το ευρώ εάν διεκδικήσεις τα δίκαια του λαού σου, παραβλέποντας ότι κανείς από τους ισότιμους εταίρους δεν έχει αυτό το δικαίωμα..!!
Ουδείς αμφιβάλλει ότι η θέση της χώρα είναι εντός της ζώνης του Ευρώ, αφού πρώτα όμως υπάρξει μία Κυβέρνηση που θα προτάξει, ένα σχέδιο Εθνικής ανασυγκρότησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, προωθώντας τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη ο τόπος στον παραγωγικό τομέα, στη δικαιότερη φορολογία, στην ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, και την ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους που κυριολεκτικά έχει διαλυθεί .!! Μίας Κυβέρνησης που θα πατάξει και θα αντισταθεί στα συμφέροντα της διαπλοκής και της διαφθοράς και που είναι πλέον γνωστό σε όλους, ότι αυτοί οι ίδιοι, τόσα χρόνια πιστά υπηρετούσαν και εσκεμμένα συντηρούσαν..!
Σε όλα αυτά τα ψευτοδιλήμματα , το μόνο όπλο που σου έχει απομείνει είναι η ανυπότακτη ψήφος σου..!!
Μία ψήφος όπως ταιριάζει στην ιστορία του Έλληνα, με τους μακρόχρονους αγώνες ανεξαρτησίας - ανυποταγής.. και αντίστασης..!!
Μία ψήφος ανατροπής ενός σάπιου πελατειακού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και κατεστημένου ,με τα συμπαρομαρτούντα παρακλάδια του, που χρόνια τώρα λυμαίνεται τον πλούτο της χώρας μας, θεωρώντας υπεύθυνους τους Πολίτες, που διαρκώς πληρώνουν τα βάρη των ανεύθυνων και επικίνδυνων πολιτικών επιλογών τους..!!
Μία ψήφος αξιοπρέπειας ενάντια σε αυτούς που καταρράκωσαν τον πολιτισμό σου, το ηθικό σου και την αξιοπιστία σου ..!!
Μία ψήφος ενάντια στην παντοκρατορία των ΜΜΕ., στους “κίτρινους κονδυλοφόρους” και στα ξενόδουλα αφεντικά τους !
Μία ψήφο ενάντια σε αυτούς που θέλουν να είναι «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα», χωρίς να δηλώνουν ξεκάθαρα εάν είναι σύμφωνοι σε μια πρόταση διακυβέρνησης της χώρας με αριστερό προοδευτικό πρόσημο..!
Μία ψήφος σε αυτούς που μπορούν να διαπραγματευτούν από θέση ισχύος, γιατί δεν εμπλέκονται σε καμιά από τις αμαρτωλές λίστες σκανδάλων (Ζήμενς και άλλων..), που οι Γερμανοί καλά γνωρίζουν..!
Μία ψήφος ελπίδας, για το αύριο, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και κυρίως για το μέλλον της νέας γενιάς της πατρίδας μας…!!!
Σε αυτή την μάχη επιβάλλεται και πρέπει η Ελπίδα να νικήσει το φόβο.
Καλό βόλι..!!

Σταύρος Φυντικάκης
Emai: stfintikakis1@yahoo.gr 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου