Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Αρμαγεδών στις αγορές, μετά το ευρώ πέφτει το δολάριο... - Οικονομία

Tα πρώτα… βροντερά  τριξίματα από την κρίση χρέους ακούγονται στην Φρανκφούρτη με βουτιά
3,5%, ενώ στην Αθήνα η πτώση με τις ανακοινώσεις περί εθνικοποιήσεων ξεπέρασε το 5%. Ο αρμαγεδώνας, όμως δεν λέγεται Αλέξης Τσίπρας, αλλά γερμανικά Bunds ( ομόλογα ) καθώς έκθεση της Societe Generale τα χαρακτηρίζει μη ελκυστικά, ενώ αν φύγει η Ελλάδα  από το ευρώ προβλέπει για το ευρώ επίπεδα 1,10 δολαρίων!

Αν δεν δημιουργηθεί τείχος προστασίας τότε πολλοί – όπως η Goldman Sachs –εκτιμούν – ότι θα διαλυθούν σταδιακά τα αμερικανικά και γερμανικά ομόλογα...

Διαλύονται, όμως, οι αγορές στην Ευρώπη με ξεπούλημα στο Παρίσι με 2,40%, στην Γερμανία με 3,60%. Πτώση κοντά στα 1,23 δολάρια για το ευρώ και, εν συνεχεία, ανάκαμψη προς τα 1,24 δολάρια, ακριβώς λόγω των κακών στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, η οποία πρόσθεσε μόλις 69.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, επίδοση που είναι η χαμηλότερη εδώ και έναν χρόνο. Η ανεργία στην Ευρωζώνη ανακοινώθηκε στο 11% ενώ και η αμερικανική ανεργία διαμορφώνεται υψηλότερα των εκτιμήσεων - στο 8,2% συγκεκριμένα για τον μήνα που τέλειωσε χτες. .

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι ιταλικής και ισπανικής χρεοκοπίας βρέθηκαν νωρίτερα σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ προφανώς δεν είναι άσχετο με το όλο κλίμα το ότι συναντώνται εκτάκτως τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Επίσης, οριστικοποιήθηκε και η διεξαγωγή της λεγόμενης μικρής Συνόδου Κορυφής μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, του Μάριο Μόντι, του Φρανσουά Ολάντ και του Μαριάνο Ραχόι, η οποία θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα πριν την εξαμηνιαία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι προγραμματισμένη για τις 28 και 29 Ιουνίου.

Κοντά στις 510 μονάδες διαμορφώνεται ο γενικός δείκτης, αντιδρώντας κάπως μετά τις 4 το απόγευμα, με τις απώλειες να είναι της τάξης του 3% και πλέον. Πάνω από 10% χάνουν η Alpha Bank και η MIG. Ρευστοποιήσεις δίχως αύριο σε ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Τράπεζες, Μυτιληναίο, Folli- Follie. Mόνο η μετοχή της Εθνική αντιστέκεται με άνοδο 1,98% μετά το ξεπούλημα που έγινε για την έξοδο από τους δείκτες. 

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Αρμαγεδών στις αγορές, μετά το ευρώ πέφτει το δολάριο... - Οικονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου