Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Οι εκρήξεις σε Νέα Σμύρνη και Σεπόλια «οδηγός» για τη βόμβα της Βουλιαγμένης - κοινωνία

 Μία ανεξιχνίαστη υπόθεση έκρηξης παγιδευμένου δέματος με χειροβομβίδα, που σημειώθηκε πριν
από εννιά ολόκληρα χρόνια στην Ν. Σμύρνη, αποτελεί "πυξίδα" των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για την διερεύνηση του σοβαρού τραυματισμού - με το ίδιο τρόπο - του 40χρονου επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη την Παρασκευή το πρωί στην Βουλιαγμένη.


Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε σύνδεση με πετονιά του δέματος με την χειροβομβίδα και το άνοιγμα του "δώρου" πυροδότησε το πολεμικό υλικό.. Επιπλέον   σχετικά όμοια επίθεση σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 με στόχο ιδιοκτήτρια καταστήματος ψιλικών στην οδό Δράμας 180 στα Σεπόλια, η οποία επίσης τραυματίστηκε σοβαρα.  Τότε η χειροβομβίδα βρισκόταν σε σακούλα που αφέθηκε έξω από   το κατάστημα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο 24χρονος ιδιωτικός υπάλληλος που είχε τραυματισθεί στην έκρηξη της χειροβομβίδας στην Ν. Σμύρνη είχε τότε επιρρίψει ευθύνες για την αποστολή του δέματος - βόμβα στον... πατέρα του, ενώ στην διάρκεια της έρευνας είχαν προκύψει ενδείξεις συμμετοχής στην κατασκευή του δέματος βόμβα ατόμου, που έχει καταδικασθεί για την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 από το Καβούρι.
Η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί. Άγνωστος παρέδωσε μια γλάστρα και ένα μεταλλικό κουτί στον 40χρονο επιχειρηματία που διαμένει σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην οδό Ήρας 18 στην Βουλιαγμένη.  Σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια Αττικής είναι κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης αφου φερεται να έχουν σημαντικά στοιχεία σχετικά με τους δράστες και τα κίνητρα τους.

Ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης μαζί με συγγενικά του πρόσωπα είναι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη, ενώ αναπτύσσουν τουριστική δραστηριότητα και στην Αθήνα.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στην Κρήτη «ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση μας για απειλές που δέχονταν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες». Ουδέποτε έχει σημειωθεί και οποιαδήποτε άλλου τύπου επίθεση στις ξενοδοχειακές τους μονάδες.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν κινδυνεύει η υγεία του.

Η περίεργη επίθεση του 2003
Η προηγούμενη επίθεση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχε σημειωθεί το πρωί της 18ης Ιανουαρίου 2003 στην Ν. Σμύρνη.
ένας υπάλληλος γραφείου ταχυμεταφοράς κτύπησε το κουδούνι του πρώτου ορόφου ενός διαμερίσματος στην οδό Αρκαδιουπόλεως όπου διέμενε μια ιδιοκτήτρια φωτογραφείου με τον 27χρονο, τότε, γιο της, ο οποίος ασχολείται με την πληροφορική αλλά και τον κινηματογράφο.

Ο υπάλληλος παρέδωσε ένα δέμα που υποτίθεται ότι ήταν δώρο για την γιορτή του 27χρονου. Ως αποστολέας του δέματος εμφανιζόταν ένας μακρινός συγγενής τους και η διεύθυνση που αναφερόταν ήταν στην Αγιά Αχαΐας.

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να ανοίξει το δέμα, ο νεαρός άνοιξε το κουτί και ακολούθησε μια εκκωφαντική έκρηξη.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε για περίπου δύο μήνες, σοβαρά τραυματισμένος.

Από την εξέταση των υπολειμμάτων του δώρου προέκυψε ότι μέσα στο δέμα βρισκόταν μια χειροβομβίδα ρωσικής κατασκευής, χωρίς περόνη.

Σε μεταγενέστερη κατάθεση που έδωσε το θύμα της βομβιστικής επίθεσης επέρριψε ευθύνη για την αποστολή του δέματος - βόμβα στον 55χρονο πατέρα του - πρώην στρατιωτικό - με τον οποίο είχαν κληρονομικές διαφορές. Εναντίον του 55χρονου ασκήθηκε σχετική ποινική δίωξη αλλά απαλλάχθηκε με βούλευμα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν συσχετισμό των δύο επιθέσεων, αφού στην περίπτωση του 2003 είχαν προκύψει ενδείξεις ότι κατασκευαστές του δέματος βόμβα ήταν ποινικοί που είχαν συσχετισθεί και μ άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Παγιδευμένα αυτοκίνητα με εκρηκτικά

Σημειώνεται ότι ανεξιχνίαστες είναι δύο ακόμη επιθέσεις εναντίον επιχειρηματιών με αυτοκίνητα που είχαν παγιδευθεί με εκρηκτικά. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 8.45 το πρωί της 6ης Μαρτίου 2009 στην οδό Βαλαωρίτου 27 στην Βούλα Αττικής, την στιγμή που ο 63χρονος εισαγωγέας ρούχων από τη νότιο Αμερική προσπάθησε να θέσει σε λειτουργία το τζιπ του.

Η βόμβα που αποτελείτο από μεγάλη ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας είχε "κολληθεί" στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και από την έκρηξη το ΙΧ διαλύθηκε, ενώ ο άτυχος άνθρωπος τραυματίσθηκε σοβαρά στο πρόσωπο και στα πόδια.

Έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο σημειώθηκε και στις 17 Ιουνίου 2009 στην οδό Κρήτης στο Νέο Ηράκλειο στο αυτοκίνητο της πρώην οικονομικής διευθύντριας της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά.

ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι εκρήξεις σε Νέα Σμύρνη και Σεπόλια «οδηγός» για τη βόμβα της Βουλιαγμένης - κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου