Από το 1994 που είμαι Δημοτικός Σύμβουλος της Ραφήνας θυμάμαι ότι από τότε ακόμη και μέχρι σήμερα, συζητάμε για τον Βιολογικό Καθαρισμό. Δηλαδή, εδώ και 17 χρόνια το
μόνιμο θέμα κουβέντας είναι το ζήτημα του ΚΕΛ. Πολλές κινητοποιήσεις έγιναν. Ημερίδες έγιναν για την κατατόπιση των πολιτών. Πολλές προσφυγές και δυναμικές κινητοποιήσεις πολιτών δήλωσαν το “ΟΧΙ” τους. Ακόμη και στην διάρκεια του 2011 το θέμα πέρασε από τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων και από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων τουλάχιστον μία φορά.
Το λυπηρό αποτέλεσμα, όμως, είναι ότι παραμένουμε στην ίδια κατάσταση.
Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο καίει εμένα σαν κάτοικο της περιοχής της Ραφήνας, στην οποία ζω, και επηρεάζει καθημερινά τους κατοίκους και της Αρτέμιδας και των Σπάτων και όλης της περιοχής.
Δεν επιτρέπεται, εν έτη 2011 να υπάρχει ακόμη αυτό το πρόβλημα, να βλέπουμε τα βυτιοφόρα να πηγαινοέρχονται στα σπίτια για να αδειάζουν τους βόθρους. Ούτε είναι ευχάριστο να κάθεσαι στην πλατεία να απολαύσεις τον καφέ σου και να μυρίζουν τα διάφορα υγρά που τρέχουν στους δρόμους. Ούτε είναι λύση να έχει ο καθένας ένα προσωπικό ΚΕΛ, στα θεμέλια του σπιτιού του με όση φροντίδα και έξοδα αυτό προϋποθέτει. Για να μην αναφέρουμε και την περιβαλλοντολογική καταστροφή λόγο της ανυπαρξίας προδιαγραφών για του βόθρους που έχει σαν αποτέλεσμα, ήδη, να έχει μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και η θάλασσα.
Είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα του Βιολογικού Καθαρισμού.
Όπως έλεγε η τηλεόραση, μπήκαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο και περιμέναμε να βγει "λευκός καπνός". Μαζευτείτε και εσείς, όλοι οι τοπικοί Δήμαρχοι, αναλύστε το θέμα, συζητήστε το διεξοδικά και βγάλτε επιτέλους μια απόφαση. Αυτό το θέμα πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Πρέπει να δοθεί μια λύση.
Η πρόσφατη τεχνική έκθεση της ΕΥΔΑΠ έρχεται να προσφέρει την Σολομώντεια λύση και ανοίγει τον δρόμο στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής ώστε να συνδεθούν με το δίκτυο που καλύπτει το λεκανοπέδιο. Μάλιστα αυτή η υλοποίηση θεωρείται «επιβεβλημένη» για την απόδοση της επένδυσης που υπολειτουργεί.
Να, λοιπόν μια λύση που είναι πολύ πιο εύκολη να υλοποιηθεί, μια και δεν έχει και την πίεση των κατοίκων που δεν θέλουν τον Βιολογικό και τα απόβλητά του κοντά στα σπίτια τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου