Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Αυτή είναι πρώτη αιτία πρόωρου θανάτου παγκοσμίως – Πώς να προφυλαχθούμε

Αυτή είναι πρώτη αιτία πρόωρου θανάτου παγκοσμίως – Πώς να προφυλαχθούμε Τα ευρήματα σημαντικής ανασκόπησης για τους κινδύνους από την μόλυνση του περιβάλλοντος από τα παράγωγα των ορυκτών καυσίμων συνόψισε σε ανάρτησή του στο facebook ο Διευθυντής Υγειονομικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Ειδικός Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το άρθρο, που δημοσιεύθηκε στο The New England Journal of Medicine, υπογραμμίζει ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι πλέον η πρώτη αιτία πρώιμου θανάτου παγκοσμίως, με τα ορυκτά καύσιμα να αποτελούν κύριους οδηγούς της. Καθώς επισημαίνει, ο άνθρωπος εκτίθεται διαρκώς σε πολλές χημικές ουσίες των ορυκτών καυσίμων που δρουν ως ενδοκρινικοί διαταράκτες, μέσω του αέρα, του νερού, των τροφίμων και διαφόρων προϊόντων, μερικά από τα οποία είναι καθημερινής χρήσης.

Στο άρθρο παρατίθενται τρόποι μείωσης της έκθεσης στις εν λόγω ουσίες, που έχουν αναγνωριστεί ως παράγοντες κινδύνου για καρκίνο, νευροαναπτυξιακές διαταραχές και υπογονονιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου