Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Περπάτημα: Το στυλ με τα περισσότερα οφέλη

Περπάτημα: Το στυλ με τα περισσότερα οφέλη Το καλοκαίρι φεύγει, όχι όμως και οι λόγοι να βγούμε για έναν περίπατο στην παραλία. Πλήθος μελετών έχουν αναδείξει τα σημαντικά σωματικά και ψυχικά οφέλη του περπατήματος, από την απώλεια βάρους και τη μακροζωία έως την καταπολέμηση του στρες και την καλύτερη ψυχική διάθεση. Φαίνεται δε πως αυτές οι θετικές επιδράσεις είναι μεγαλύτερες όταν αποφασίζουμε να περπατήσουμε στην άμμο ή το τραχύ έδαφος που έχουν συνήθως οι παραλίες.

Τι κερδίζουμε

1. Διπλάσια άσκηση συγκριτικά με το παραδοσιακό περπάτημα. Σύμφωνα με μελέτες, το περπάτημα στην άμμο απαιτεί περισσότερη ενέργεια, καθώς χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια συγκριτικά με τη βάδιση σε λείο έδαφος. Ειδικότερα, μια μακροχρόνια έρευνα διαπίστωσε ότι απαιτείται 2,1 έως 2,7 φορές περισσότερη ενέργεια για περπάτημα με την ίδια ταχύτητα.

2. Ενισχύει δύναμη και αντοχή. Έγκριτοι personal trainers εξηγούν ότι το περπάτημα στην άμμο απαιτεί διαφορετικού είδους προσπάθεια σε σύγκριση με μια επιφάνεια όπως το πεζοδρόμιο ή ο διάδρομος. Η απαλή, ασταθής άμμος απαιτεί περισσότερη ενέργεια και έτσι ενεργοποιούνται οι μύες στα πέλματα, στους αστραγάλους και τα πόδια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου