Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Αυτή η Vespa έχει κάτι από την πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO


 Vespa παρουσίασε μια Primavera αφιερωμένη στην Πολιτιστική Κληρονομιά της Ινδονησίας. Σε διάφορα μέρη του κόσμου η UNESCO έχει επέμβει προκειμένου να προφυλάξει πολιτιστικούς και φυσικούς «θησαυρούς» του πλανήτη μας. Ένα από αυτά τα ανεκτίμητα στοιχεία κληρονομιάς είναι το ύφασμα Batik και ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζεται στην Ινδονησία.


Η κατασκευή του υφάσματος Batik χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και έχει τις ρίζες του στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας. Είναι ύφασμα εμπριμέ κατασκευασμένο και διακοσμημένο στο χέρι χρησιμοποιώντας κερί μέλισσας. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε σε ρούχα αυτοκρατόρων και σήμερα παραμένει ένα ισχυρό στοιχείο κουλτούρας της Ινδονησίας.





Στην Ευρώπη το ύφασμα Batik μπορεί να έφτασε τον 19ο αιώνα και τα εξωτικά του μοτίβα έχουν επηρεάσει τη μόδα σε πολλά βασικά στυλ της υψηλής ραπτικής και μόδας. Εκτός από την μόδα, το Batik φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη σχέση και με τη μοτοσικλέτα. Η Vespa είναι η πρώτη εταιρεία που αποφάσισε να τιμήσει την κληρονομιά της Ινδονησίας κατασκευάζοντας την Primavera Batik.



H Vespa Primavera Batik είναι βαμμένη στο πράσινο χρώμα Batik Green που παραπέμπει στα κύματα που φτάνουν στις τροπικές παραλίες της Ιάβα. Τα γραφικά της Primavera κρύβουν επτά μυστικιστικά μοτίβα που προέρχονται από την Σουμάτρα και το Μπαλί συμβολίζοντας τη δύναμη, τη γοητεία και τον σεβασμό στη φύση. Η σέλα είναι βαμμένη σε χρώμα καφέ με πράσινες ραφές, τιμώντας την αυθεντική πρακτική κατασκευής του υφάσματος.



Στο πίσω μέρος η Vespa έχει τοποθετήσει μια μικρή βαλίτσα στο ίδιο χρώμα με το scooter και γραφικά που κάνουν αναφορά στο Batik. Η ιδιαίτερη αυτή Vespa Primavera χρησιμοποιεί ως βάση το μοντέλο 2024 με κινητήρα 125 κ.εκ. και θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό. Διαθεσιμότητα και τιμή θα μάθουμε το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου