Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Harley Grand Prix

Ο ταλαντούχος πυρηνικός χημικός δημιουργεί μιας από τις ομορφότερες custom μοτοσικλέτες 
Κατά τη διάρκεια του MotoGP των ΗΠΑ στο Όστιν του Τέξας, εμφανίστηκε στα paddock μια αδιανόητη custom Harley Davidson. Η ονομασία ήταν Harley Sportster Grand Prix και δημιουργός της ήταν ο Κόρμπαν Γκάλαχερ. Ο κος Γκάλαχερ δεν είναι επαγγελματίας βελτιωτής. Είναι ιδιώτης, ερασιτέχνης και η κανονική του δουλειά είναι… πυρηνικός επιστήμονας!
   Αυτό που ήθελε να πετύχει ο πυρηνικός χημικός ήταν να παρουσιάσει μια αγωνιστική μοτοσικλέτα με «Made in USA» αισθητική και DNA. Η βάση της μοτοσικλέτας ήταν μια κατεστραμμένη Harley Davidson Sportster του 1996. Το πλαίσιο παρέμεινε ανέπαφο, αλλά το πίσω αμορτισέρ και ψαλίδι ήταν από Ducati 900SS.

Ο δικύλινδρος κινητήρας προήλθε από μια Sportster XL1200 του 1997 και ο επιστήμονας ζήτησε τη βοήθεια τη Hammer Performance για να τοποθετήσει κεφαλές από Buell Thunderstorm που είχε στο… γκαράζ του. Τα καρμπιρατέρ αλλάχτηκαν με διπλά της Mikuni, οι εκκεντροφόροι είναι της Andrews και ο συμπλέκτης αγωνιστικός.


Η ανάρτηση εμπρός, όπως και το σύστημα πέδησης προήλθαν από μια Buell XB9R, το ίδιο και οι τροχοί. Όσο για το κουστούμι, ο πυρηνικός χημικός δανείστηκε το σχέδιο της Airtech Streamlining της δεκαετίας του 1970 που χρησιμοποίησαν οι Triumph και BSA στις αγωνιστικές μοτοσικλέτες τους. Το ρεζερβουάρ ήρθε αυτούσιο από μια Norton Manx του 1950.

   Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό και σίγουρα είναι η καλύτερη μετατροπή της τελευταίας 5ετίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 90% των εξαρτημάτων που χρησιμοποιήθηκαν προήλθαν από κατεστραμμένες μοτοσικλέτες!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου