Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ισραήλ: Καταρρίφθηκε το σύνολο των ιρανικών drones

Το σύνολο –ή σχεδόν το σύνολό τους- των drones-καμικάζι που εκτόξευσε νωρίτερα το Ιράν καταρρίφθηκε, ανακοίνωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο Στρατιωτικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής.Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, περισσότερα από 100 ιρανικά drones έχουν ήδη αναχαιτιστεί εκτός του ισραηλινού εναέριου χώρου «σε σύνολο εκατοντάδων που εκτοξεύθηκαν προς τη χώρα»
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι τα drones καταρρίφθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.
Νωρίτερα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι «περισσότερα από 100 drones-καμικάζι» -η ίδια φράση που χρησιμοποιείται και τώρα- κατευθύνονταν προς το Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι στρατιωτικοί σχηματισμοί των ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικό drone που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ. Οι ίδιοι αρνήθηκαν ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των drones που καταρρίφθηκαν και τις ακριβείς τοποθεσίες.



Στο μεταξύ, τα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού και ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην Ιερουσαλήμ. Σειρήνες ηχούσαν γύρω στις 02:00 (ώρα Ελλάδος και Ισραήλ) σε πολλές πόλεις του νοτίου Ισραήλ, μεταξύ των οποίων τη Μπιρσέμπα, τη Ντιμίνα, τη Νεβατίμ και άλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου