Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή - Θα τιμωρηθεί το διεστραμμένο καθεστώς του Ισραήλ, το μήνυμα του Αλί Χαμενεΐ

 Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με τα drones που έχουν εξαπολυθεί να είναι εκατοντάδες. Ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε εκ νέου απόψε ότι το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί», σε βίντεο που διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες του μέσω X (του πρώην Twitter).Η Τεχεράνη εξαπέλυσε δεκάδες drones και πυραύλους κρουζ εναντίον του Ισραήλ.
«Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί», ανέφερε ο Αλί Χαμενεΐ στο βίντεο που διαρκεί ενάμισι λεπτό και είναι εμφανώς απόσπασμα της ομιλίας την οποία εκφώνησε την Τετάρτη.

Η επίθεση με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ συνιστά «σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Το Ιράν εξαπέλυσε απευθείας επίθεση κατά του κράτους του Ισραήλ από το ιρανικό έδαφος. Παρακολουθούμε από κοντά τα φονικά drones που εστάλησαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς το Ισραήλ. Πρόκειται για μία σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.

Έχουν εξαπολυθεί εκατοντάδες drones από το Ιράν, λέει το Ισραήλ - Πληροφορίες για τρία κύματα επιθέσεων



Ορισμένα μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι έχει ξεκινήσει ήδη και ένα τρίτο κύμα επιθέσεων.



Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έχουν εξαπολύσει δεκάδες drones και πυραύλους. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη φαίνεται να έχουν εξαπολυθεί τόσο από την Υεμένη όσο και από τον Λίβανο, από τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Τα drones αναμένονται στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στο Ισραήλ, ωστόσο κάποια έχουν ήδη καταρριφθεί πάνω από τη Συρία.



Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν αργά το Σάββατο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Το επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν ανακοίνωσε πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων και την οποία διεξάγουν βάφτισαν «Αληθινή Υπόσχεση», αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του».

Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα drones που έχουν εξαπολυθεί είναι εκατοντάδες και την ίδια στιγμή ορισμένα μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι έχουν αναχαιτιστεί ορισμένα πάνω από τη Συρία ή την Ιορδανία. Κάποια drones έχουν εξαπολυθεί και από την Υεμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου