Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Το Ωδείο Αθηνών έγινε ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Αθήνας (pics + vid)



Ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα αστικά σπίτια της παλιάς Αθήνα η ιστορία του οποίου ταυτίζεται με την οικογένεια Καμπά και στην συνέχεια με γνωστό τραπεζίτη, μετατράπηκε σε ένα boutique hotel που ανοίγει τις πόρτες του σε λίγες ημέρες

 


Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της πόλης μας. Σύμφωνα με στοιχεία είναι πιθανό να κτίσθηκε το 1897. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως κατοικία της οικογένειας Καραβασίλη. Αργότερα όμως αγοράστηκε από την οικογένεια Καμπά.






Το 1922 το κτίριο εγκαταλείφθηκε από την συγκεκριμένη επιχειρηματική οικογένεια λόγω υποβάθμισης της περιοχής. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κατασκεύασε δεκάδες παράγκες γύρω και απέναντι από το αρχοντικό για να στεγαστούν οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία κι έτσι η οδός Αδριανού έχασε προσωρινά την ησυχία και τη γοητεία της.



Μέχρι την εποχή αυτή η κατοικία της οδού Αδριανού 3 στο Θησείο γνώρισε δόξα και μεγαλεία. Εθεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα αστικά σπίτια της παλιάς Αθήνας.

Τα λαντώ πηγαινοέρχονταν, αμαξάδες έξυναν τα άλογα στην αυλή, υπηρέτες, καμαριέρες, νταντάδες και μάγειροι ανεβοκατέβαιναν τις ξύλινες σκάλες, δεξιώσεις, εσπερίδες και τσάγια δίνονταν καθημερινά, όπως διηγούνται όσοι γείτονες τα έζησαν κι αυτοί που τα άκουσαν από τους γονείς τους.



Μετά ήλθε η παρακμή. Από το 1942 έως το 1944 το κτίριο επιτάχθηκε από τους Ιταλούς και έγινε καζέρνα, το δε 1945 και για δύο περίπου χρόνια χρησίμευσε σαν άσυλο αλητών και επαιτών. Το 1946 κατασχέθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας και το 1952 αγοράστηκε σε πλειστηριασμό από τους αδελφούς Μπούντρου, όπου εγκατέστησαν τη βιοτεχνία των γνωστών φερμουάρ ΖΑΜΑ.  

Το 1986 εγκαταλείφθηκε η βιοτεχνία και το κτίριο έμεινε παντελώς ερειπωμένο.
 Μετά από έξι χρόνια νοικιάστηκε από τον επιχειρηματία Ραπτάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε το ισόγειο για να εγκαταστήσει το πολύ μοδάτο εστιατόριο Barolo στο οποίο δειπνούσε όλη η εύπορη Αθήνα. Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum νοίκιασε το κτίριο το 1996 διοργανώνοντας μοναδικές μουσικές βραδιές μετατρέποντας τον χώρο σε Ωδείο. Εκεί πραγματοποιείτο και ο διεθνούς προβολής διαγωνισμός, Grand Prix Μαρία Κάλλας, αφιερωμένος στην μεγάλη Ελληνίδα Diva.



Στους χώρους, του που είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα περιλαμβάνονταν δύο αίθουσες συναυλιών, αίθουσα μουσικής βιβλιοθήκης, και μεγάλος αριθμός επιμέρους αιθουσών διδασκαλίας μουσικής θεωρίας και πιάνου, εγχόρδων, πνευστών, κρουστών, μονωδίας, εργαστήρι όπερας, τζαζ, παραδοσιακής μουσικής κλ.





Επίσης στους χώρους του πραγματοποιούνταν πολλές συναυλίες νέων καλλιτεχνών, κυριακάτικα μουσικά πρωινά και “γκράντ πρι” όπερας. Στον κεντρική αίθουσα δέσποζε το πιάνο και η προτομή της αξέχαστης Μαρίας Κάλλας.



Aνδριανού 3, Θησείο – Το νεοσύστατο ξενοδοχείο με τις 12 σουίτες

Την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη το παλιό αστικό αυτό σπίτι ανοίγει τις πόρτες του στο διεθνές κοινό καθώς αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σ΄ένα από τα ατμοσφαιρικά boutique hotel της Αθήνας.






Το άλλοτε «Odeon Athenaeum», αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας, έγινε ένα νεοσύστατο πολυτελές ξενοδοχείο 12 σουιτών στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.



Αυτό το σύγχρονο ξενοδοχείο προσφέρει 12 ευρύχωρες σουίτες με μοναδική θέα την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά στο Θησείο και το Αστεροσκoπείο Αθηνών. Στο ισόγειο του ξενοδοχείου, υπάρχουν δύο μοντέρνα εστιατόρια, ιδανικά για να απολαύσει ο επισκέπτης την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά κρασιά. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι ιδανική για όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τα ιστορικά ορόσημα και τα μουσεία της πόλης, καθώς και για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη ζωντανή νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας.



Οι μεγαλύτερες σουίτες με 50 τετραγωνικά μέτρα χώρου, βρίσκονται στον πρώτο όροφο και προσφέρουν εκπληκτική θέα στην οδό Αδριανού. Πρόκειται για ευρύχωρα δωμάτια για μια μεγαλειώδη και πολυτελή εμπειρία. Άλλες σουίτες έχουν θέα στην αυλή και άλλες διαθέτουν μπαλκόνια με τζακούζι.



To νεοσύστατο ξενοδοχείο La Divina, μοναδικής αισθητικής και ιστορικής αξίας, ανήκει στα Aria Hotels στο χαρτοφυλάκιο της οποίας ανήκουν περίπου 70 ξενοδοχεία, βίλες και παραθαλάσσια σπίτια. Είναι μέρος του πανίσχυρου επιχειρηματικού κολοσσού «Libra» της οικογένειας Λογοθέτη.





Η Libra είναι παγκόσμιος επιχειρηματικός όμιλος που περιλαμβάνει 20 επιχειρήσεις που επικεντρώνονται κυρίως στην αεροδιαστημική, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη ναυτιλία, τα ακίνητα, τη φιλοξενία και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις. Με περιουσιακά στοιχεία και δραστηριότητες σε σχεδόν 60 χώρες, εφαρμόζει τη δύναμη του παγκόσμιου δικτύου και των δυνατοτήτων του για να προσφέρει διατομεακές γνώσεις και ανάπτυξη σε κλίμακα.






Την πολυτελή φιλοξενία την γνωρίζουν και την υπηρετούν άψογα γράφοντας την δική τους ιστορία με βάση την καινοτομία και το σύγχρονο life style. Πριν από μερικά χρόνια η οικογένεια Λογοθέτη αγόρασε στο Πεκίνο ένα παλαιό εργοστάσιο κρυστάλλων το οποίο μετέτρεψε και πάλι σ’ ένα υψηλών αξιώσεων ξενοδοχείο στο κέντρο της Κινέζικης πρωτεύουσας, το design hotel Grace Beijing το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και για τα έργα τέχνης που φιλοξενεί « Φιλοσοφία τους είναι να αγοράζουν χώρους και να τους μεταμορφώνουν αναβαθμίζοντας ολόκληρες περιοχές» ισχυρίζονται εκείνοι που τους ξέρουν.



Το La Divina που μπήκε στο portfolio τους γίνεται πλέον το καμάρι του Ομίλου. Προσκαλεί μάλιστα τους upper class τουρίστες να τους επισκεφθούν λέγοντας «Η άψογη εξυπηρέτηση και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι χαρακτηριστικά της διαμονής σας, εξασφαλίζοντας μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία στην καρδιά της συνοικίας Θεσσίου της Αθήνας. Είτε εξερευνάτε τους γοητευτικούς δρόμους του Θεσσίου, είτε απολαμβάνετε ελληνική κουζίνα σε κοντινές ταβέρνες είτε απλώς απολαμβάνετε την εκπληκτική θέα, το La Divina υπόσχεται ένα κλασικό και πολυτελές καταφύγιο που θα σας αφήσει με μακροχρόνιες αναμνήσεις από την επίσκεψή σας στην Αθήνα».







ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
Από τη Μαρία Λεμονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου