Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Συνθετικά καύσιμα από την Porsche

Τα αρχικά πλάνα της γερμανικής εταιρείας έχουν στόχο να διατεθούν σε πρώτη φάση 130 τόνοι το χρόνο, με τις εγκαταστάσεις eFuel στη Χιλή, όταν θα φτάσουν στο μέγιστο της αποδοτικότητάς τους, θα παράγουν 550 τόνους συνθετικών καυσίμων ετησίως.Η νέα αυτή εγκατάσταση ξεκίνησε την πιλοτική της λειτουργία παρουσία του υπουργού Ενέργειας της Χιλής, Diego Pardow και των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche, Barbara Frenkel και Michael Steiner. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των εγκαινίως της εγκατάστασης, οι τρεις υψηλοί προσκεκλημένοι, έκαναν ένα τελετουργικό ανεφοδιασμό σε μια νέας γενιάς Porsche 911.

Στην πιλοτική φάση της παραγωγής eFuel, θα παράγονται περίπου 130.000 λίτρα κάθε χρόνο, ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί σε δραστηριότητες όπως είναι το πρωτάθλημα Porsche Mobil 1 Supercup, καθώς και τα Porsche Experience Centers. Αφού ολοκληρωθεί η πιλοτική φάση, θα ακολουθήσει επέκταση των εγκαταστάσεων που θα επιτρέψει έως τα μέσα της δεκαετίας, την αύξηση της ετήσιας παραγωγής στα 55 εκατομμύρια λίτρα.

Η Barbara Frenkel δήλωσε πως «η Porsche έχει δεσμευτεί σε ένα διπλό μονοπάτι: η ηλεκτροκίνηση και τα συνθετικά καύσιμα ως συμπληρωματική τεχνολογία που μειώνουν τις εκπομπές CO2». Αυτοί είναι οι δύο άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η εταιρεία. Το εν λόγω σημείο που επιλέχθηκε για την κατασκευή των εγκαταστάσεων, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Χιλής, είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς ο άνεμος φυσάει κατά μέσο όρο 270 ημέρες το χρόνο, επιτρέποντας στις ανεμογεννήτριες να φτάσουν το μέγιστο της αποδοτικότητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου