Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Peugeot 3008 PHEV

 Το νέο Peugeot 3008 PHEV είναι ένα εκθαμβωτικό αυτοκίνητο με έντονη προσωπικότητα η οποία δεν περνάει απαρατήρητη στην κατηγορία των SUV. Η πορεία του μέχρι τώρα είναι εντυπωσιακή και ουσιαστικά είναι το μοντέλο το οποίο «κουβάλησε» το γαλλικό εργοστάσιο στο επόμενο επίπεδο πολυτέλειας και τεχνολογίας.

Το ότι το Peugeot 3008 πλέον είναι σε θέση να κοιτάξει στα μάτια παραδοσιακές μάρκες στην premium κατηγορία δεν κάνει εντύπωση σε κανένα αφού έχει αποδείξει την αξία του σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε εκείνα που μέχρι τώρα δεν είχε παρουσία. Με την έλευση της Plug-In υβριδικής έκδοσης του αυτοκινήτου όλα αυτά απέκτησαν μια νέα υπόσταση καθώς εκτός από την πολυτέλεια η Peugeot ανέβασε τον πήχη και στον τομέα του εξηλεκτρισμού.



Το επιβλητικό SUV της Peugeot προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις στην PHEV μορφή του. Θα ξεκινήσουμε με την πιο δυναμική από όλες που είναι η Hybrid4. Στην συγκεκριμένη έκδοση το σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων τούρμπο ο οποίος συνεργάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 81 kW.
Ο συνδυασμός των δύο είναι σε θέση να αποδώσει 300 ίππους και 520 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 8τάχυτο αυτόματο e-EAT8. Οι επιδόσεις είναι κορυφαίες με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 5,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 240 χλμ./ώρα. Το 3008 Hybrid4 είναι ικανό να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 63 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία των 13,2 kWh.



Η αμέσως επόμενη έκδοση του Peugeot 3008 είναι η Hybrid 225. Στη συγκεκριμένη περίπτωση συναντάμε ξανά τον βενζινοκινητήρα των 1.6 λίτρων τούρμπο ο οποίος έχει μειωμένη απόδοση και συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα 81 kW. Ο συνδυασμός χαρίζει στο αυτοκίνητο μέγιστη συνδυαστική ισχύ 225 ίππους και 360 Nm ροπής με την μετάδοση της κίνησης να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι και εδώ αυτόματο 8τάχυτο e-EAT8, ενώ οι επιδόσεις συνεχίζουν να είναι εντυπωσιακές με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 8,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα. Στην έκδοση Hybrid 225 η αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση φτάνει τα 65 χιλιόμετρα.

Η μικρότερη έκδοση, η οποία είναι και η πιο πρόσφατη στην γκάμα των 3008 PHEV είναι η Hybrid 180. H συγκεκριμένη έκδοση χρησιμοποιεί και πάλι τον βενζινοκινητήρα των 1.6 λίτρων τούρμπο απόδοσης 150 ίππων. Σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα των 81 kW η συνολική απόδοση φτάνει τους 180 ίππους με τις επιδόσεις να είναι και πάλι εξαιρετικές, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το γνωστό αυτόματο e-EAT8. Η μπαταρία στην έκδοση Hybrid 180 είναι λίγο μικρότερη στα 12,4 kWh και χαρίζει αυτονομία 58 χιλιομέτρων σε αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου