Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

McLaren SUV

 Ο Leiters ως γνωστό, προήλθε από τη Ferrari, εκεί όπου ήταν Διευθυντής στο τμήμα Τεχνολογίας της ιταλικής εταιρείας και υπεύθυνος για πολλές από τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στα μοντέλα του Maranello την τελευταία δεκαετία μάλιστα.

Μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος για την Purosangue, του πρώτου SUV μοντέλου της. Επίσης, πριν πάει στην εταιρεία τού «Commendatore», εργαζόταν στην Porsche και διαδραμάτισε καίριο ρόλο στην εξέλιξη της Cayenne. Συνεπώς, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τι χρειάζεται ένα αντίστοιχο μοντέλο αυτής της κατηγορίας και επιδόσεων.

Το θέμα, πλέον, είναι τι θα πράξει στην περίπτωση της βρετανικής εταιρείας. Θα εξακολουθήσει την ως τώρα πολιτική της ή θα συμβάλλει να αλλάξουν τα δεδομένα; Ο αυτοκινητικός Τύπος τού Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον σχετικά και επιδιώκει να διαπιστώσει τις προθέσεις του για το εάν θα κάνει το ίδιο και στη McLaren.



Πριν από λίγο καιρό, ο κ. Leiters είχε δηλώσει σε βρετανικό περιοδικό: «Εξέλιξα ένα SUV στη Ferrari και ένα στην Porsche, συνεπώς αγαπώ αυτά τα οχήματα». Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο επίσης βρετανικό Car τόνισε: «Νομίζω ότι η εταιρεία μπορεί να γίνει περισσότερο κερδοφόρα εάν στραφούμε και σε άλλες κατηγορίες και νέα οχήματα».

Στην περίπτωση που τα στελέχη της εταιρείας αποφασίσουν να δημιουργήσουν ένα SUV όχημα, θα πρέπει να προσέξουν πολύ και το θέμα σχεδιασμού τού αμαξώματος του, πέραν των υπολοίπων τομέων του (κινητήρας, επιδόσεις, ανάρτηση). Καθώς η εταιρεία δίνει σημαντικό βάρος στην αεροδυναμική των μοντέλων της, απότοκο των μηχανικών της που ασχολούνται με τα μονοθέσια της McLaren στη Formula 1, θα πρέπει να γίνει το ίδιο και στο αντίστοιχο μοντέλο της εάν προκριθεί η εξέλιξη και παραγωγή του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου